Udruga ZUM traži mlade volontere


Udruga ZUM priprema 17. broj magazina za mlade 3ska!!! te poziva zainteresirane mlade osobe u dobi od 15 do 30 godina da se priključe novinarskom timu Infoterenaca. Riječ je o volonterskoj poziciji terenskog novinara s osnovnim zadatkom pronalaska novinarske priče i sastavljanje informativnog novinskog teksta. Na taj način mogu steći dodatna znanja i vještine o novinarstvu kroz uredničku podršku, upoznati se s različitim novinskim formama, unaprijediti komunikacijske vještine, a ujedno im je to prilika za aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici, stjecanje potvrde o volontiranju te za upoznavanje novih mladih osoba, pronalaženje novih, provjerenih informacija koje im mogu biti korisne, a otvara im se i mogućnost sudjelovanja na drugim aktivnostima Udruge ZUM.

Inače, 3ska!!! je magazin za mlade koji pripremaju, pišu i uređuju mlade osobe. Izdaje se od 2008., a kroz 16 brojeva obradili su različite teme, od problema s kojima se susreću mladi do prilika za putovanje, volontiranje i drugo.

Prijaviti se mogu mladi od 15 do 30 godina koji imaju visoku razinu pismenosti, motiviranost i želju za novinskim angažmanom te dovoljno slobodnog vremena (od 4 do 5 sati). Potrebno je ispuniti prijavnicu dostupnu na www.mladipula.org ili javiti se na mail [email protected] do 29. veljače 2016. Aktivnost se provodi u sklopu programa Perpetuum Mobile, a koji financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter