Udruga žena Nove Verude traži ostavku predsjednika MO-a Vlade Šegona

Nova Veruda (N. LAZAREVIĆ)
Nova Veruda (N. LAZAREVIĆ)

Nakon što je u travnju ove godine članica udruge žene Nove Verude, ujedno i vijećnica Vijeća Mjesnog odbora Nova Veruda Vesna Fabijan, javno progovorila o odluci Vijeća MO Nova Veruda da naplati grijanje prostora MO članicama udruge koje ondje vježbaju dva puta tjedno, sukob je u međuvremenu eskalirao. Članice udruge, njih 30-ak, odustalo je od korištenja prostora te od gradonačelnika Borisa Miletića zatražile da razriješi dužnosti predsjednika MO Nova Veruda Vladu Šegona. Gradonačelniku su među ostalima, poslale otvoreno pismo u kojem ga među ostalim, obavještavaju da predsjednik i dalje ne poštuje odluke Grada Pule te da su bile primorane napustiti prostor i odustati od provođenja programa medicinske gimnastike za članice udruge.

Nametanje većih obaveza

- U nekoliko je navrata Grad Pula upozoravao da se korisnicima prostora MO ne mogu nametati veće obveze u odnosu na one propisane Odlukom o uporabi poslovnih prostora mjesne samouprave. Ne obazirući se na mišljenje Grada, vi i vijećnici s vaše nezavisne liste uz podršku vijećnika HDZ-a, opetovano donosite nezakonite odluke, piše među ostalim u otvorenom pismu predsjedniku Šegonu, u kojem se također navodi da nije u redu da predsjednik govori da si umirovljenice, žene prosječne životne dobi, mogu priuštiti dodatni trošak na plaćanje grijanja.

- Bio taj trošak kunu, pet ili 10 kuna, nije u redu. Tim više jer Grad Pula u posljednjem dopisu od 12. travnja izričito napominje da se grijanje za taj prostor ne mora naplatiti, rekla je predsjednica udruge Fulvija Šegon, ističući da je udruga žena Nove Verude nevladina, nestranačka i neprofitabilna udruga te da je njezina osnovna aktivnost poboljšanje kvalitete življenja osoba srednje i starije životne dobi.

Naplata od umirovljenica

Žalosti je činjenica kaže, na tvrdom, isključivom stavu Vijeća MO-a da se naplaćuju bilo koja kuna od umirovljenica, i to za aktivnosti koje su im od iznimnog značaja. Rekla je da im je nakon posljednje sjednice Vijeća MO-a ponuđen ugovor o korištenju prostora, uz članak da se korištenje prostora, odnosno grijanje (u mjesecima grijanja) mora platiti 10 kuna po satu.

- Odlučile smo da nećemo potpisati taj ugovor i više nećemo koristiti taj prostor jer ne želimo, i ne možemo plaćati naknadu pa bila ona minimalna. Stvar je sada principa jer ne možemo shvatiti ovakvu ogromnu neosjetljivost za naše žene kojima tjelovježba znači puno, od mentalnog do fizičkog zdravlja, zaključila je Šegon.

Šegon: Ako sam pogriješio, a nisam, odgovarat ću

Komentar o zahtjevu za njegovom smjenom i cijelom pričom oko naplate grijanja, zatražili smo od prozvanog predsjednika MO Nova Veruda Vlade Šegona. Rekao nam je da ne zna zbog čega se on ističe kao "dežurni krivac" kada je odluku donijelo Vijeće MO, no ako je pogriješio, a smatra da nije, odgovarat će.

- Vijeće je glasalo za takvu u omjeru šest naprama jedan, a ja sam bio suzdržan. No, nije važno, onaj tko ima ovlasti, i ako misli da smo prekršili neke odluke ili smo pogriješili, neka raspusti Vijeće, rekao nam je kratko Šegon, napominjući da je otvoren za svaku diskusiju po tom pitanju. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter