Udruga Za Sisplac upozorava na greške u studiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otvorenim pismom poslanim na adrese pulskih gradskih vijecnika udruga gradana Za Sisplac još je jednom apelirala na savjest vijecnika prilikom odlucivanja o pojedinim prostornim planovima, posebno o lokaciji za procistac na Lungomareu.

- Sumnjamo da ste od Grada Pule ili Herculanee upoznati s cinjenicom da je Herculanea 6. lipnja ove godine narucila izradu strucne revizije - elaborata izvodljivosti za odabir lokacije procistaca otpadnih voda tvrtke Jacobs koja je placena 85 tisuca kuna, a koja je zgotovljena u roku od 12 dana. Revizija je dostavljena Herculanei, izvijestili su iz udruge.

Buduci da narucitelj revizije nije obavijestio javnost o rezultatima revizije te je nisu stavili na internetske stranice Grada Pule, kao što to nisu ucinili niti sa studijom Jacobs, pozvali su vijecnike da iskoriste svoje pravo i informiraju se o toj reviziji.

Razlog je, napominju iz udruge, što je revizija utvrdila da su brojne stavke u studiji pogrešne te da su izracuni i podaci doneseni korištenjem ad hoc metoda istraživanja, da su odredeni dijelovi studije izostavljeni, da su zakljucci neracionalni ili ih uopce nema, te da nedostaju projektni zadaci, sažeci sa zakljuccima i tako dalje.

- U reviziji se medu ostalim navodi da je hrvatska verzija studije, dakle prijevod s originalne verzije, nešto obimnija od originala. No, iznenadenjima tu nije kraj.

Iako u hrvatskoj verziji studije piše da je Pazin, osim što je administrativno središte županije, i gospodarsko, u engleskoj verziji, dakle originalu, gospodarskim središtem Istarske županije proglašava se Rijeka, istaknuli su iz udruge, dodajuci da je u reviziji još drugih netocnosti koje niti revident ne stigne nabrojati jer bi revizija tada bila puno obimnija od studije.


Podijeli: Facebook Twiter