Udruga djece i mladih oštećena sluha dobila prostor

Otvorene nove prostorije Udruge djece i mladih oštećena sluha (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
Otvorene nove prostorije Udruge djece i mladih oštećena sluha (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Na prigodnoj svečanosti, otvorene nove prostorije koje je Grad Pula na deset godina, bez plaćanja najamnine, dodijelio Udruzi djece i mladih oštećena sluha Istre u Radićevoj 8.

Prostor je opremljen u sklopu građanske inicijative pod nazivom "Živjeti i sa oštećenjem sluha" odobrene od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Nakon nastupa učenika Vb razreda OŠ Monte Zaro koji su izveli  pjesmu na znakovnom jeziku, predsjednik udruge Aleks Tanković, zahvalio se brojnim donatorima koji su im omogućili da prostor urede i privedu namjeni te predstavnicima uručio prihodne zahvalnice.

Zahvalili su Gradu Puli, Mikrotonu (tvrtki koja im nabavlja slušna pomagala) koja im je donirala projektor s projektnim platnom, Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva koji su im pomogli u opremanju prostora te tvrtki Grota. Od predstavnice škole Monte Zaro dobili su na dar sliku, rad učenika, i zahvalnicu za uspješnu dugogodišnju suradnju, dok im je Svetlana Cukerić poklonila tortu.

Nakon svečanog dijela održana je i kreativno-edukativna radionica. Radionica je organizirana s ciljem upoznavanja zajednice s potrebama osoba oštećena sluha. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
 

Donacija Calucema za opremanje prostora
U sklopu svečanosti simbolično je uručen i ček tvrtke Calucem Udruzi djece i mladih oštećena sluha Istre na iznos od 7.500 kuna za opremanje novih prostora. Riječ je o donaciji o kojoj svake godine odlučuju radnici pulske tvornice cementa, a ovo je druga godina za redom da su odlučili dio donacije uručiti ovoj udruzi.

U ime Calucema ček je uručio član uprave Gordan Pejković koji je istaknuo da dio vlastitog uspjeha nastoje vratiti kroz programe za djecu i ostale društvene i kulturne potrebe.

 


Podijeli: Facebook Twiter