Udruga Cvitak objavila zbornik "Zagriliti zvizde"

Književna večer udruge Cvitak (arhiva D. ŠT.)
Književna večer udruge Cvitak (arhiva D. ŠT.)

"Zagrliti zvizde" naziv je zbornika Literarne udruge Cvitak iz Vodnjana koji je netom izišao iz tiska i koji je posvećen prerano preminuloj članici te udruge i jednoj od njezinih osnivačica - Ingrid Krušić Maretić.

Osim uradaka Krušić Maretić, tu su radovi Grgice Paić Biasiol, Rite Stokić Brgić, Jasne Medančić Bulić, Anice Krznarić Jemrić, Živke Učkar Kancijanić, Ide Ferro Marković, Marije Kubatov Pacek, Katice Blažević Petreković, Kerin Šafarić i Ljiljane Skazlić Šerbić.

Ovom zbirkom Cvitak slavi i svoju desetu obljetnicu postojanja, a tijekom proteklog desetljeća, objavili su dvije zajedničke zbirke poezije, šest samostalnih zbirku, dvije samostalne zbirke u digitalnom obliku, kalendar za 2013. godinu te niz uradaka tiskanih u raznim zbornicima od Vižinade, Marije Bistrice, Zagreba, Križevaca do Gornje Stubice.

Radovi pripadaju raznim tematskim sferama - autorice su raznih godišta, obrazovanja i svjetonazora, a i jezičnih registara. Ima tu uradaka pisanih hrvatskim književnim, čakavskim, kao i talijanskim jezikom, tako da se radovi jezično prilično razlikuju, no odražavaju sredinu unutar koje su nastali. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter