Udomite psa iz pulskog šinteraja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskom šinteraju, kojim upravlja Veterinarska stanica Pula, tik do odlagališta otpada Kaštijun, na novu šansu ceka veci broj pasa. Njih cak osam, ukoliko se ne udome, bit ce usmrceno ovaj mjesec. Iz Udruge "Ruka šapi" podsjecaju da su psi držani u kavezima 60 dana te, ukoliko se ne udome u tom roku, slijedi eutanazija, kako nalažu pravila Veterinarske stanice.

Vecinom su to psi koje su njihovi vlasnici odbacili, zaboravili ili jednostavno nisu ih ni potražili kada su nestali. Svi redom su, kako vele u stanici, jako umiljati i dragi, manjeg do srednjeg rasta, socijalizirani i dobrocudni.

- Apeliramo na gradane da odu do Kaštijuna i povedu jednog od njih kuci. Slike pasa kojima su dani odbrojani mogu se vidjeli na stranicama naše udruge. To su, primjerice, mlad pas u tipu retrivera, jako drag, predivne dlake, velicine do koljena. Zatim dobrocudan mladi pas u tipu labradora, kojemu je preostalo još 11 dana života. Drugu šansu traži i kujica i njen potomak od nekoliko mjeseci, izrazito malog rasta, izvrsni za stan, jako mili, a kojima su preostala još dva tjedna života.

Spas iz šinteraja traži povucena i tužna mješanka te simpaticni mješanac boksera i njemackog lovnog terijera. Njima je preostalo još 20 dana života. Novog vlasnika treba i mlada kujica niskog rasta, pogodna za stan te dobrocudan pas u tipu kokera, rastom malo iznad koljena, kojima je preostalo manje od mjesec dana života.

Ako ih netko želi udomiti, treba nazvati voditelja skloništa na 098/981 2580, radnim danom od 7 do 15 sati, kako bi dogovorili termin posjeta. Za više informacija o udomljavanju nazovite na broj 092/ 253 5999. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter