Udobnost prije svega

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od trendova koji se nametnuo proteklih godina svakako su australske "ružne" cizme Ugg, popularno nazvane "uggsice". Nakon što ih je popularizirala cijela obitelj Heidi Klum i Seala, te Jennifer Aniston, Britney Spears, Jessica Alba i sve ostale zvijezde koje vam padaju na pamet, te iste cizme preplavile su i hrvatske gradove. Hit ove sezone je novi pleteni model, a koliko je popularan svjedoci i velik broj vrlo povoljnih neoriginalnih modela koji su se pojavili na tržištu. No, šalu na stranu, nisu uggsice osvojile cijeli svijet bez razloga. Neka znanstvena istraživanja govore kako je bolje hodati bosonog nego u cipelama jer one uzrokuju više stresa nogama od hodanja bez njih.

Tako su u Americi poceli izradivati obucu ciji je neprivlacan izgled samo paravan za istinsku udobnost. Držeci se znanstvenih tvrdnji, stvorene su Vibram Fivefingers cipele koje je Time Magazine proglasio najboljim izumom 2007. godine, a služe kako bi se postigao osjecaj bosonogog hodanja, ali i zaštitilo stopalo, što je svrha obuce. Vec su osvojile Sjevernu Ameriku kao obuca "za po doma" i za bavljenje sportom, ali ove "cipele-prstici" polako osvajaju i Europu.



Ma koliko se Louboutin i Manolo Blahnik ljutili, otecene noge i cijeli niz drugih estetski i medicinski neželjenih posljedica potakle su mnoge žene da vrtoglavo visoke potpetice pricuvaju samo za posebne prigode, a za svakodnevne potrebe obuju ipak nešto "prizemnije".


Podijeli: Facebook Twiter