Udičarenje: Povijesni uspjeh pulskih Delfinaša

Državni prvaci u udičarenju odradili trening na Lungo Mare (P. SOFTIĆ)
Državni prvaci u udičarenju odradili trening na Lungo Mare (P. SOFTIĆ)

Ove godine čak troje od ukupno pet članova hrvatske reprezentacije u kategoriji U-16 stiže iz Pule. Ovo je povijesni uspjeh PŠRD-a Delfin čiji članovi već godinama postižu zapažene rezultate u udičarenju kako u državi, tako i šire. Jučer su njihovi mladi članovi odradili redovan trening na Lungo Mare, uživajući u opuštanju uz mirno more.

- Adrian Ambrožić prošlog je vikenda postao državni prvak u kategoriji U-16, što je za nas iznimna sreća i čast. Njegov kolega Martin Žgomba plasirao se na treće mjesto, Dean Radovanović na šesto, a Žan Žmak završio je na 21. mjestu. Prva trojica su zahvaljujući svojim uspjesima postali dio državne juniorske reprezentacije i slijedeće godine će nastupiti na svjetskom prvenstvu u udičarenju u Francuskoj, i zato smo jako ponosni na njih, rekla je Radojka Podobnik, voditeljica male škole ribolova.

Svi oni su već pet do sedam godina članovi Delfina, a njihov je glavni trener Ivica Plečković. Kako su rekli, udičarenjem su ih još kao djecu uglavnom "zarazili" njihovi očevi.

- Pecati sam počeo s tatom, često smo odlazili barkom na more i to mi se jako svidjelo. Zato sam se i učlanio u klub i počeo intenzivnije udičariti. To me ispunjava, opušta me, stalno si uz more i živiš uz njega. Ovaj uspjeh na državnom prvenstvu za mene je stigao neočekivano, ali sam sretan zbog toga, rekao je skromno 16-godišnji Adrian Ambrožić neprestano gledajući u svoja dva ribička štapa koja su stajala na obali, s ješkama u vodi.

On i njegovi kolege od svjetskog prvenstva u Francuskoj očekuju samo da se dobro provedu i da ih sreća posluži u ostvarivanju što boljeg rezultata. Već i sama činjenica da su tako mladi zaljubljeni u sport koji za razliku od drugih sportova ne privlači velik broj njihovih vršnjaka, te da su postigli povijesne rezultate na državnom prvenstvu razlog je zbog kojeg itekako zaslužuju ponos i poštovanje svojih sugrađana. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter