Udarila ga struja pa pao s visine od šest metara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanin I. C. (44) teško je ozlijeden nakon što je u cetvrtak oko 8 sati doživio strujni udar izvodeci gradevinske radove na zgradi u blizini vrtica u Višnjanu, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Od udara se nesretnom Puljaninu zapalila odjeca, a potom je pao s visine od oko šest metara. Prevezen je u rijecku bolnicu, no zasad nemamo informacija koliko je teško ozlijeden.

Nesreca se dogodila kada je I. C. na zgradi postavljao oluk, odnosno kada je podižuci ga njime dodirnuo visokonaponsku žicu. Pri kontaktu metala i visokog napona strujni udar mu je zapalio odjecu nakon cega je nesretni radnik pao. Ocevid je obavio inspektor zaštite na radu.

Na mjestu dogadaja nismo zatekli radnike, nego nam je žena koja živi u blizini ispricala što se dogodilo. Radnik je, kazala nam je, olukom dotaknuo dalekovod te ga je struja udarila i odbacila sa skele na tlo. Kaže da je cula udarac i pomislila da se radi o prometnoj nesreci. Istrcala je van i vidjela covjeka kako gori. Kaže da je drugi radnik odmah dotrcao u pomoc unesrecenom, kojem je košulja izgorjela, a zadobio je opekline po ledima te trbuhu i prsima.

- Jadan onaj kome se to dogodi, strašno, mislila sam da je sudar na cesti, a ono covjek u plamenu pao sa skele. Bio je jako opecen i kolega mu je pomagao. U prvom trenutku nije se micao, a zatim je došao svijesti i poceo micati glavom i nogama. Sam je rekao da može micati nogama. Ubrzo je stigla hitna medicinska pomoc, lijecnik mu je na mjestu pružio pomoc, a onda su ga odvezli u bolnicu. Srecom da nije pao na poveci kamen koji se tu našao, vec pored njega, rekla nam je potresena žena.

Na mjestu gdje je ozlijedenom radniku pružena medicinska pomoc uocili smo kirurške rukavice, gaze i djelice spaljene odjece, tik uz kamen na koji srecom nije pao.


Podijeli: Facebook Twiter