Udaraljkaši Erik Greblo i Filip Koraca iz Labina pobjednici Regionalnog natjecanja

Nagrađeni mladi glazbenici
Nagrađeni mladi glazbenici

Mladi labinski glazbenici, udaraljkaški duo Erik Greblo i Filip Koraca, učenici Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina osvojili su prvo mjesto na 54. hrvatskom natjecanju za učenike i studente glazbe za disciplinu komorni sastavi - regionalnom natjecanju za Istarsku i Primorsko-goransku županiju. Natjecanje u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održano je početkom studenog u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.

Natjecanje se odvijalo u disciplinama dua, trija, kvarteti, kvinteti i ostali sastavi te u raznim kategorijama: osnovne škole, srednje škole i akademije, a ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi Vesna Hajdin, Lidija Horvat Dunjko i Jože Haluza.

Erik Greblo i Filip Koraca i do sada su nagrađivani na brojnim natjecanjima u mnogim disciplinama – kao solisti i u različitim komornim sastavima. U Rijeci su se natjecali u I. kategoriji – dua, za učenike osnovnih glazbenih škola, te neovisno o razredu i starosnoj dobi osvojili I. nagradu s visokim rezultatom od 92,33 boda i time pravo nastupa na Državnom natjecanju koje će se od 7. do 10. prosinca održati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Erik Greblo i Filip Koraca učenici su 6. razreda OUŠ u klasi prof. Marijana Lincmajera. Oni su bili jedini predstavnici labinske Umjetničke škole na ovom natjecanju, a time je njihov uspjeh još veći i značajniji.

- Osvojena nagrada još je jedna potvrda dugogodišnjeg uspješnog rada učenika i učitelja, potvrda njihove darovitosti, dragocjeno iskustvo te velika motivacija za dalje, ističu iz Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina. (Priredila B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter