Udala se Chelsea Clinton

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Chelsea Clinton, kci bivšeg americkog predsjednika i aktualne državne tajnice, udala se u subotu za svog dugogodišnjeg decka, investicijskog bankara Marca Mezvinskog, na raskošnoj svadbi održanoj na imanju Astor Courts u gradicu Rhinebecku, u saveznoj državi New York.

Bill i Hillary Clinton objavili su u priopcenju da su se njihova kci i Mezvinsky vjencali. Mediji su bili iskljuceni sa svecanosti.

Više od 400 gostiju sudjelovalo je na vjencanju koje je održano u umjetnickom paviljonu na imanju Astor Courts, podignutom prije jednog stoljeca po uzoru na Grand Trianon u Versaillesu.

Trošak vjencanja procijenjen je na tri do šest milijuna dolara, a samo svadbena torta, navodno veganska i bez glutena, koštala je 11.000 dolara.

Vjencanje je pratio i veliki vatromet, dragulji mladenke vrijedili su 250.000 dolara, 200.000 dolara izdvojeno je za sigurnost, 250.000 dolara za probu svadbene vecere, ili u prosjeku 6.000 dolara troška po gostu.

U zemlji koja se sporo oporavlja od najteže recesije u posljednjih 80 godina te ima oko 14 milijuna nezaposlenih to je razmetanje bogatstvom izazvalo i kritike bracnom paru Clinton za rasipništvo.

Od slavnih osoba na vjencanju su primijeceni glumci Ted Danson i Mary Steenburgen, modna dizajnerica Vera Wang i Madeleine Albright, državna tajnica u administraciji Billa Clintona.

Americki se mediji žale da je do pojedinosti o vjencanju bilo teško doci, jer su vlasnici trgovina, gostionica, prodavaci i ugostitelji u Rhinebecku bili obvezani na cuvanje poslovne tajne.


Podijeli: Facebook Twiter