Ucvirkenfest u subotu na tržnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetu godinu za redom u subotu, 27. veljace, ce se na gradskoj tržnici u Puli održati vec tradicionalna gastro manifestacija Ucvirkenfest, koju organiziraju Budimir Žižovic i agencija Avenue. Ova manifestacija koja afirmira tradicionalna istarska jela od cvaraka, odnosno ucvirki, žmara i crcki, kako se još nazivaju, zapocinje u 10 sati, a predvideno je da traje do 13, najavio je jucer na konferenciji za novinare Milan Rašula iz agencije Avenue.

- Naša dva kuhara - Franko Mocko i Pino Kuhar, pripremit ce nekoliko jela od cvaraka, a gradanima ce biti besplatno podijeljeno oko 300 porcija graha s cvarcima. Bit ce tu i prigodan zabavno-glazbeni program Dua Magic, kazao je Rašula, napomenuvši da je u projekt ukljucen i Rock Caffe koji daje logisticku podršku.

Uz sve to, na Ucvirkenfestu ce se predstaviti i nekolicina proizvodaca cvaraka iz raznih dijelova Hrvatske, a bit ce i nekoliko izlagaca iz Srbije. Rašula je podsjetio da je cilj ove manifestacije zaštititi cvarak kao naš autohtoni proizvod. Kazao je da vec imaju planove za iduci jubilarni 10. Ucvirkenfest koji bi trebao prerasti u višednevni dogadaj.


Podijeli: Facebook Twiter