Učka: Božićna bajka na Poklonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djed Božićnjak iz daleke Finske u svojoj je kočiji stigao na snijegom zagrljenu Učku. Svoj prvi posjet posvetio je malim stanovnicima Učke i pomlatku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Opatija. U prekrasnom blagdanskom ozračju Parka prirode na Poklonu otvorio je svoju rezidenciju koja će do nedjelje, od 14 do 19 sati, biti dostupna svim mališanima željnih susreta i druženja s djedicom. Posljednja dva dana gostovanja Djeda Božićnjaka na Učki, točnije ponedjeljak i utorak, bit će rezervirana za darivanje djece iz Veprinca i Lupoglava te Kršana.

Četvrto je to izdanje manifestacije "Božićna bajka na Učki" u organizaciji Javne ustanove Park prirode Učka i Grada Opatija.

Dolazak Djeda Božićnjaka na oko tisuću metara nadmorske visine popraćen je nastupom predškolskog zbora "Girotondo" Glazbene škole "Mirković", a potom je krenulo darivanje malih Učkara koji su ga iščekivali cijelu godinu.

Djedica će primati svu djecu koja dođu na Poklon, poslušati njihove želje te ih darivati slatkišima. U subotu i nedjelju održat će se "Radionica Djeda Božićnjaka" u kojoj će najmlađi, pod vodstvom profesorice likovne umjetnosti Silvane Konjevoda, pomagati Djedici u izradi božićnih ukrasa i čestitki. Sutra od 17 sati okupljene će pjesmom u blagdansko raspoloženje uvoditi opatijska glazbena grupa 4'33". (Marina KIRIGIN/NL)

Uz brojeve bez "repova"
S obzirom na redove posjetitelja proteklih godina pred kućicom Djeda Božićnjaka, a kako bi se izbjeglo čekanje u filama, ove će se godine prilikom dolaska na Poklon moći dobiti karticu s brojem te potom kratiti čekanje u igri i zabavi, uz toplo piće i igru na snijegu.

Na Učki 20-ak centimetra snijega
Na Učki je danas bilo dvadesetak centimetara snijega. Zadrži li se snježni pokrivač i tijekom vikenda, učkarska rezidencija najpoznatijeg djedice na svijetu, doista će nalikovati na pravu božićnu bajku. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter