Učinit ćemo Pazin istinskim središtem Istarske županije

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

"Najviše mogu pomoći gospodarstvu, jer sam na tom planu stekao mnoga iskustva i znanja u industriji, financijama i Vladi", rekao je na konferenciji za novinare Ivan Bubić, kandidat HDZ-a za pazinskog gradonačelnika i aktualni državni tajnik u Središnjem državnom uredu za središnju javnu nabavu. Kandidati za njegove zamjenike su Ivica Franković i Anamarija Kurelić. Budući da dobro poznaje način funkcioniranja državne uprave i gospodarstva spreman je, kaže, sve svoje iskustvo i znanje predano staviti na raspolaganje svim građanima, a pogotovo poduzetnicima kao pokretačima gospodarskog razvitka. Stoga poziva građane na suradnju kako bi zajedničkim snagama Pazin učinili istinskim središtem Istarske županije.

Bubić je uvjeren kako se u suradnji s Vladom RH mogu realizirati strateški projekti kao što su izgradnja doma za starije osobe, ali i poboljšati izvaninstitucionalna skrb za starije i nemoćne. Istom sinergijom izgradit će se novi autobusni kolodvor, nastaviti izgradnju i uređenje gospodarskih zona prilagođenih privlačenju većih proizvodnih gospodarskih subjekata. Među njegovim prioritetima, kao budućeg gradonačelnika, su projekti i događanja koji će omogućiti rast turističkog prometa, a među njima je i Istra inspirit fantasy park. Dakako obrazovanje je temelj svega, jer svi se ovi projekti mogu ostvariti samo suradnjom s obrazovanim ljudima. Pazin je uspjesima svojih škola više puta dokazao da je središte obrazovanja u Istri, stoga će se Bubić založiti za dogradnju zgrade Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, kako bi svi učenici nastavu mogli polaziti u jednoj smjeni.

"Svijet, Europa i Hrvatska su danas na prekretnici. Stvaraju se novi odnosi snaga. Jedino pametnim modelom u Hrvatskoj i zaokretom prema razvojnoj politici imat ćemo stvarne koristi od Europske unije. Stoga su lokalni izbori ujedno i referendum za promjenu gospodarske politike", ističe Bubić.  Do sada se u Istarskoj županiji mnogo toga dobroga napravilo, ali to je nedovoljno i presporo. Posebno se to vidi u Pazinu, gradu usporene dinamike gospodarskog i svekolikog života. Izvršna vlast, smatra, previše se bavi promocijom postojećeg, a premalo novim, produktivnim stvaranjem. "Postoji alternativa, ja je nudim" poručuje Bubić. To je, nastavlja, politika ulaganja, gospodarskog rasta i zapošljavanja. Pazinu neodgodivo treba stvaralačko i efikasno vodstvo, koje može pokrenuti svekoliki rast i razvoj.

"Svi čekaju program izlaska iz krize, a ja ga imam", kaže Bubić. Dodajući kako u suradnji s hrvatskom Vladom, Pazin u iduće četiri godine može iskoristiti mnoge pogodnosti članstva Hrvatske u EU, a njegovo poznavanje institucija EU i hrvatske Države, može pomoći u rješavanju mnogih pitanja vezanih za razvoj i stvaranje radnih mjesta i kroz njih vraćanje života u Pazin. "Podizanje gospodarskih aktivnosti, rast gospodarstva i zaposlenosti najbolji su socijalni program", kaže Bubić i poziva birače na izbore, jer izbori su najodgovorniji dio demokracije, njima se određuje budućnost. Zapravo: "Kako birate, tako živite", poručuje Ivan Bubić. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter