Učim guštati u malim stvarima

SJAJAN PROTIV DINAMA - Vanja Iveša (M. MIJOŠEK)
SJAJAN PROTIV DINAMA - Vanja Iveša (M. MIJOŠEK)

Malo je igrača iz Pule i Istre bilo toliko cijenjeno van okvira Hrvatske kao što je slučaj s Vanjom Ivešom. Stasiti vratar koji je ostvario solidnu inozemnu karijeru ostavivši bitan trag u Maloj Aziji danas ponovno nosi dres pulskog prvoligaša i s 38 godina na leđima na neki način proživljava novu mladost. Uz istih onih 205 centimetara, ali iskusniji za još osam godina profesionalne karijere u kojoj je naučio mnogo toga i stekao neprocjenjivo iskustvo s kojim ''ne treba biti škrt, već ga treba dijeliti s drugima''. 

Igračku karijeru Vanje Iveše obilježio je boravak u Turskoj, no manje je poznato da vam je nakon igračkog školovanja u Istri i Rijeci prva avantura bio put u Australiju?

- Dok sam bio na posudbi u Novalji gledao me jedan čovjek iz Sydneya, pitao da li bi došao u Australiju. Otišao sam u Sydney United, nisam ostao dulje od godine, a već sam tada imao neke ponude iz Turske i nastupao za jedan klub turskih iseljenika. Valjda je to dokaz da mi je Turska bila suđena...

Kad ste se nakon poznatog nam perioda u Puli i Koprivnici otisnuli put Eskisehira bila vam je već 31 godina. Zadnji vlak?

- To su već bile kritične godine. Ja se tako nisam osjećao, ali dolazili su mlađi, nastajao je pritisak. Meni sve nekako dolazi u posljednji trenutak, počeo sam kontinuirano braniti s 24 što je danas prilično kasno, tako mi je došla i ta prilika. U Slavenu nisu bili za to da me puste, ali nisam htio propustiti taj zadnji vlak, na koncu smo se korektno rastali. (D. RAMIĆ - KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter