Učestale provale - policija poziva građane na oprez

Blagdani su idealno vrijeme za provalnike (arhiva)
Blagdani su idealno vrijeme za provalnike (arhiva)

Nakon što su nam čitatelji dojavili da je u Puli u zadnje vrijeme bilo nekoliko provala u stanove, i to usred bijela dana, pitali smo nadležne u Policijskoj upravi istarskoj jesu li s time upoznati.

Dobili smo odgovor da su zaprimili dvije prijave o provalama - dana 30. studenog u Ulici Kavrerski put u Puli pokradena je 80-godišnjakinja, kojoj je nepoznati počinitelj iz otključane kuće otuđio više tisuća kuna.

Potom, u Nobileovoj ulici je 3. prosinca provaljeno u stan 67-godišnje Puljanke. Nepoznati počinitelj otuđio je novac i nakit, a materijalna šteta zasad još nije točno utvrđena.

"Upozoravamo građane da uvijek zaključavaju vrata stana ili kuće, bez obzira na to koliko će biti odsutni. Također, ne ostavljajte otvorene prozore i balkonska vrata. Ako će stan ili kuća duže vrijeme biti prazni, preporučamo da novac i dragocjenosti ne ostavljate u stanu, već ih pohranite na sigurno mjesto. Ključ stana ne ostavljajte ispod otirača, tegli za cvijeće i na sličnim mjestima, već da ga dajte osobi od povjerenja koja će biti u mogućnosti češće obići stan i pritom prazniti poštanski sandučić. Upozoravamo građane i da ne zaborave uključiti alarmni sustav ako ga posjeduju", piše u odgovoru Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter