Učestale devastacije u Park šumi Busoler

Park šuma Busoler (N. LAZAREVIĆ)
Park šuma Busoler (N. LAZAREVIĆ)

Elvis Zahtila, ravnatelj Javne ustanove Natura Histrica sa žaljenjem je jučer upozorio medije kako je posljednjih mjeseci, u park-šumi Busoler zamijećeno uništavanje postavljene opreme, a koja se ona oštećuje u vremenu odsutnosti čuvara prirode. Tako se iz betonskih sidrišta čupaju postavljeni smjerokazi, a također na razne načine oštećuju i edukativne tabele.

- Apeliramo na posjetitelje i korisnike da se s poštovanjem odnose prema gradskoj imovini jer se njenim uništavanjem financijske sredstva umjesto na planirana nova ulaganje u dječje igralište i trim opremu, troše na popravke, veli Zahtila.

JU Natura Histrica, u suradnji s Gradom Pula, već nekoliko godina sustavno uređuje zaštićenu Park-šumu Busoler, s ciljem privođenja, tog donedavno zapuštenog područja, rekreativnoj funkciji za sve građane Pule i okolice.

Nakon što je u park-šumi Busoler uspostavljen stalni nadzor čuvara prirode Javne ustanove Natura Histrica, područje je temeljito očišćeno od otpada, prokrčene su, trasirane i smjerokazima obilježene dvije staze, pješačko-edukativna i trim staza. Na pješačko-edukativnoj stazi postavljene su ulazna te šest edukativnih tabela s temama o šumi i životu šume, a tijekom ove godine planirano je postavljanje trim elemenata duž uređene trim staze. Također, u okviru park-šume Busoler, u planu je postavljanje dječjeg igrališta. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter