Učenika zgnječila kamionska rampa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petnaestogodišnji učenik zagrebačke Elektrostrojarske obrtničke škole I. R. iz Pisarovine smrtno je stradao na praksi nakon što ga je prignječila automehaničarska rampa za podizanje kamiona u radionici tvrtke Jamnica u Getaldićevoj ulici na zagrebačkoj Peščenici.

Tragedija se dogodila još u petak u prijepodnevnim satima, izvijestila je tek u subotu zagrebačka policija. Po dostupnim informacijama, smrti 15-godišnjeg učenika kumovao je nemar majstora, koji su od dječaka zatražili da otkloni kvar na teškoj rampi.

Nesreća u radionici dogodila se oko 11 sati, a dječak je preminuo oko 12.40. Navodno su ga radnici u radionici pokušavali izvući punih sat vremena i tek su po izvlačenju ozlijeđenog dječaka zvali pomoć!? Sumnja se stoga da je učinjen strašan propust i kod pozivanja pomoći za intervenciju pri spašavanju.

Kobnog petka u prisustvu učenika bila je barem jedna odrasla osoba. Navodno se njegov nadređeni nije mogao ili htio približiti mjestu kvara pa je zatražio od vitkog dječaka da se sam zavuče između rampe i kamiona i otkloni problem. U jednom trenutku, nakon uključenja kabela u utičnicu, tijelo nesretnog učenika počela je nezaustavljivo pritiskati teška rampa koja se neočekivano aktivirala, a na kojoj je bio podignut kamion.

Sumnja se da je uz početni nemar odgovornih kobnoj nesreći kumovao i problem u samom električnom kabelu pa se rampa aktivirala. Uhićenja odgovornih osoba vrlo su izgledna. (V. VESIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter