Ucenika pretukli jer je Srbin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo istodobno s napadom na mladog hokejaša «Medvešcaka» Zvonimira Lovrencica u Karlovcu je u noci sa subote na nedjelju pretucen 17-godišnji prvotimac Nogometnog kluba Karlovac. Perspektivni veznjak karlovackog prvoligaša napadnut je u nedjelju u tri sata ujutro na privatnoj rodendanskoj zabavi u kaficu «Stari krov» i to zbog «pogrešnih» krvnih zrnaca.

- Cim sam ušao u kafic, pozvalo me nekoliko njih na stranu. Pitali su me jesam li Srbin, a kad sam odgovorio potvrdno, jedan mi je rekao da tu nisam dobrodošao i da bi mi bilo pametnije da odem. Mislio sam poci, ali me prijatelj koji je slavio rodendan zaustavio i rekao da mi se nece ništa dogoditi. Nakon nekog vremena digla su se petorica njih i poceli me udarati rukama i nogama, ispricao nam je jucer ujutro mladi nogometaš, koji s lakšim ozljedama glave leži na Odjelu djecje kirurgije Opce bolnice Karlovac.

Slucaj su potvrdili i iz PU karlovacke, gdje su nakon provedene obrade utvrdili da su 17-godišnjeg nogometaša istukla dvojica napadaca - jedan u dobi od 16, drugi od 18 godina. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog.

Pretuceni mladic roden je 1993. godine u Vojnicu. Rano je ostao bez oca, a još od mladih kategorija igra za NK Karlovac, s kojim ima sklopljen stipendijski ugovor. U Karlovcu ide u treci razred srednje Ekonomske škole i živi u Ucenickom domu.

- I prije je znalo biti podbadanja na nacionalnoj osnovi, ali dosad me nitko još zbog toga nije istukao. Roden sam u Hrvatskoj, cijeli život živim tu i nije mi baš jasno da je nekome još uvijek bitno tko je koje nacionalnosti - zakljucio je mladi nogometaš.


Podijeli: Facebook Twiter