Ucenik poginuo pod kamionom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak ujutro ispred Osnovne škole don Lovre Katica u Solinu poginuo je 12-godišnjak, ucenik petog razreda, pod kotacima tegljaca! Nesretni djecak, cini se, žurio je preko velikog odmora po marendu, sendvice iz fast-fooda koji su smještani preko puta škole te je preskacuci ogradu zapeo i pao na asfalt. Na nesrecu upravo je u tom trenutku cestom Put Majdana prolazio veliki tegljac za specijalni prijevoz (prenosio je djelove skela) - vozac nije niti vidio djecaka, nije mogao ništa napraviti.

Ocevid su obavili djelatnici prometne policije zajedno s istražnim sucem, a šokirani nastavnici i djeca su upuceni kucama - škola je zbog tragedije zatvorena, popodnevna smjena nije niti dolazila na nastavu, dok su ostali ucenici pušteni kucama ranije.

Osnovna škola se inace nalazi uz jednu od najprometnijih cesta u Solinu, tim putem osim brojnih automobila prolazi veliki broj kamiona i tegljaca jer se koji kilometar dalje nalazi tvornica Majdan te svojevrsna industrijska zona, a dalje je i izvor rijeke Jadro. Dvorište škole je medutim veliko, a upravo zbog opasnosti za djecu na prometnici su postavljeni ležeci policajci. Nedavno je postavljena i velika metalna ograda uz rub plocnika.

Iz škole su inace apelirali na roditelje da djecu šalju s užinama u školu no unatoc tome veliki broj ucenika preferira prelaziti cestu do obližnjih objekata brze prehrane. Sve se nalazi na nekih stotinjak metara od solinske policijske postaje.

Djeca koja su vidjela tragediju u šoku i suzama su prepricavali nastavnicima što su vidjeli: cini se da je 12-godišnji L. B. pao s ograde (nije sigurno da li je samo sjedio na ogradi i cekao završetak velikog odmora ili je pokušavao preskociti metalnu ogradu da bi prešao cestu), ravno pod kotace tegljaca u prolazu. Vozac je zaustavio kamion kada je shvatio da se nešto dogada, no vec je bilo kasno, 12-godišnjak je preminuo na mjestu.


Podijeli: Facebook Twiter