Učenicima pulske glazbene škole nagrade i priznanja

Nagrađeni učenici i njihovi mentori (Dejan ŠTIFANIĆ)
Nagrađeni učenici i njihovi mentori (Dejan ŠTIFANIĆ)

Učenici pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova briljirali su na 51. regionalnom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održanom u Splitu, Zagrebu i Imotskom.

- Riječ je o iznimno važnom natjecanju gdje su članovi komisije bili prestižni hrvatski glazbenici i glazbeni pedagozi. Jako smo ponosni na svoje učenike i rezultate koje su ostvarili, što je plod dugotrajnih vježbanja te rada profesora i učenika, kazao je v.d. ravnatelja Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Valter Išić.

Pulski su učenici dobili dvije prve, pet drugih i šest trećih nagrada te posebno priznanje, a nastupali su u raznim kategorijama, ovisno o godištu.

Ljubo Stakić dobitnik je prve nagrade u drugoj kategoriji discipline klavir, a njegov kolega Luka Orbanić prve nagrade u prvoj kategoriji discipline klavir. Mentorica je Karmen Kirac. Drugu nagradu u disciplini klavira u četvrtoj kategoriji dobio je Josip Dobrić, učenik u klasi mag. art Snježane Demarin. Čak četiri treće nagrade pripale su pulskim klaviristima: Magdalena Pavlić u klasi prof. Massimiliane Brajković nagrađena je u prvoj kategoriji, kao i Luka Buršić, učenik u klasi prof. Danijele Horvat, dok je Asyah Noemi Koso dobitnica treće nagrade u drugoj kategoriji. Njezina je mentorica Karmen Kirac, koja je mentorica i Tijani Stakić, koja je osvojila treću nagradu u trećoj kategoriji.

U disciplini orgulja druga nagrada u drugoj kategoriji pripala je Eleni Roce (klasa mr. art Eduard Kancelar). U disciplini pjevanja druge su nagrade osvojile Patricia Žudetić i Eleonora Dobrović, obje u drugoj kategoriji, a u klasi mag. art Giorgia Sugara. Elena Roce također je u istoj kategoriji osvojila drugu nagradu, ali u klasi mag. art Cvetana Pelčića.

Treću nagradu u disciplini pjevanja dobio je Patrik Andreja u prvoj kategoriji, u klasi mag. art Cvetana Pelčića.

U disciplini gitare treću je nagradu dobila Carla Božac, učenica u klasi prof. Gorana Benevrkića, i to u petoj kategoriji, a posebno je priznanje u istoj kategoriji dobio Nino Atanasković, učenik u klasi prof. Domagoja Miškovića.

Na kraju je dio učenika demonstrirao svoje umijeće u sviranju klavira, orgulja i gitare te pjevanju. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter