Ucenici za praznike uljepšavaju školu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Desetak ucenika strukovne škole Eugena Kumicica iz Rovinja ovoga tjedna svoje slobodno vrijeme provodi u školi. Naime, inicijativa Vijeca ucenika škole, ciji je predsjednik Elvis Velic, bila je da uljepšaju školski prostor kako bi im boravak u njemu bio što ugodniji. Velic kaže da su se njegovoj inicijativi ucenici rado odazvali.

- Prva je ideja bila da uredimo okoliš škole, park koji se nalazi iza nje, medutim potom smo zakljucili da cemo obojiti zidove ucionice povijesti, zid na hodniku na trecem katu kojega upravo oslikavamo, kao i oslikavanje hodnika na prvom katu, kaže Velic.

Za vrijeme našeg posjeta u veseloj i opuštenoj atmosferi upravo su oslikavali zid hodnika gdje su crtali zalazak sunca, drvo i konture starogradske jezgre Rovinja, a u ucionici povijesti namjeravaju nacrtati viteza na konju koji ce u ruci držati zastavu na kojoj ce biti grb Rovinja, a sve ce okoncati do pocetka nastave. Na pitanje nije li im teško biti u školi za vrijem praznika, svi su se složili da su se do sada uspjeli odmoriti.

- Školski odbor je vijecu ucenika odobrio sredstva za uredenje na sjednici koncem godine. Ucenici su uz pomoc kucnog majstora Igora Brnobica sami pripremili zidove, gletali, pa cak i žbukali. Na ovaj ce nacin oplemeniti svoje prostore te ce im nastava biti ugodnija, rekao je ravnatelj škole Ivan Sazdevski. (Napisala i snimila M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter