Učenici Strukovne škole pokazali vještine i znanja

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Drugi sajam zdravog života i ljepote održan je u petak, u organizaciji Strukovne škole Pula i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, u Domu hrvatskih branitelja. Nizom radionica o zdravlju, kozmetici te zanimljivim predavanjima, kao i brojnim izlagačima iz ove branše sajam je već u prijepodnevnim satima privukao mnoštvo posjetitelja.

Kako je u samom otvaranju naveo ravnatelj Strukovne škole Ivo Bebek sajmom, koji se održava upravo na Dan škole, žele se učenicima i roditeljima prikazati sva zanimanja koja ova škola nudi na jedan posve novi i originalan način, te poručio djeci da se obrazuju kako bi u budućnosti postali uspješni gospodarstvenici. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović čestitao je učenicima i djelatnicima Dan škole te naveo da je sajam idealno mjesto na kojem se mogu propagirati zdravi životni stilove i to što većem broju ljudi, a posebice mladima.

Modne kreacije na pisti Centralni dio sajma bila je svakako velika modna revija učenika i gostiju škole. U prvom izlaženju na modnu pistu svoje su kreacije pokazali učenici drugog i trećeg razreda koji se školuju za odjevnog tehničara, a kojima je mentorica bila Meri Prodan, inženjerka odjevne tehnologije i nastavnica stručnih predmeta za zanimanja u tekstilu.

- Riječ je o samostalnoj učeničkoj reviji u kojoj su oni pokazali odjevne predmete koji se izrađuju u sklopu redovnog programa, dakle svoja viđenja haljina, sakoa, suknjica, hlača i korzeta. Učinili su to na sebi svojstven, veseo i mladenački način, a posebnost je bila što su sve modele nosili uz tenisice, navela nam je Prodan, uz riječi da se radi o nosivim modelima te su neke kreacije već bile na "prirevima i maturalnim plesovima". Drugi izlaz na modnoj reviji odradili su zajedno učenici koji se školuju za odjevnog tehničara i krojače, a kojima je mentorica bila modna dizajnerica i nastavnica Elica Iljoska.

Oni su prikazali haljine i suknje s raznim aplikacijama, topove bogate bojama i volanima te dvije haljine s renesansnim elementima. U sklopu modne revije prikazane su i autorske kolekcije Elice Iljoske te dvije kolekcije bivših učenika ove škole - Saše Đukića Obradovića, kreatora ovjenčanog brojnim nagradama na svjetskim modnim revijama, a koji je prikazao četiri avangardna modela kojima je poveznica bila čipka te Biljana Pliško, vlasnica salona vjenčanica "Biba" koja je također bivša učenica ove škole. Svoju je autorsku kolekciju prikazala i Karmen Paulinić, dizajnerica bivše Modne kuće Arena s kojoj je ova škola dugi niz godina uspješno surađivala. (B. PETROVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE
 


Podijeli: Facebook Twiter