Učenici škole u Banjolama konačno dobili dvoranu

(P. SOFTIĆ)
(P. SOFTIĆ)

Učenici Osnovne škole u Banjolama konačno su dobili dvoranu u kojoj će sada moći normalno pohađati satove tjelesne i zdravstvene kulture, ali i baviti se sportom nakon nastave. U ponedjeljak je, naime, dovršeno postavljanje polivalentne balon-dvorane uz samu zgradu škole, što je obilježeno prigodnom svečanošću. Djeca su s velikom radošću odmah isprobala mogućnosti rekreacije i zabave koju im dvorana nudi, pa su tako veselo skakutali na pilates loptama, igrali odbojku s roditeljima ili košarku. Zadovoljna je bila i ravnateljica škole Bruna Kuharić-Milovan koja je rekla da su djeca zaslužila dvoranu nakon što su godinama imala tjelesni u učionici ili vani na betonskom igralištu.

- Ova nam dvorana jako puno znači jer ulaganje u djecu i obrazovanje je ulaganje u budućnost, a to znamo cijeniti. Sada će se kvalitativno poboljšati nastava tjelesne i zdravstvene kulture naših učenika, mada su oni i do sada uvijek bili poznati kao dobri sportaši i postizali zapažene uspjehe, usprkos neadekvatnim uvjetima za bavljenje sportom. Smatramo da je jako važno motivirati djecu da od najranije dobi njeguju sportski duh, rekla je Kuharić-Milovan.

Balon-dvorana u Banjolama ima 311,90 četvornih metara i stajala je Općinu Medulin oko 650 tisuća kuna, računajući i pripremne radove koje je obavila tvrtka Vinitijan.

Veselo raspoloženje vladalo je i Vinkuranu gdje je u nedjelju dovršena prva faza izgradnje sportskog centra koji će se prostirati na zemljištu od 3.586 četvornih metara vrijednom dva milijuna kuna koje je Agencija za upravljanje državnom imovinom poklonila Općini Medulin. Sada se na igralištu nalaze dva terena za košarku, teren za mali nogomet i rukomet, a Vinkuranci će se sportom moći baviti i navečer jer je postavljena javna rasvjeta. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter