Učenici pružili ruku prijateljstva djeci iz druge škole


U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula otvorena je izložba projekta "Zajedno 2017." kojega su, uz podršku Grada Pule, zajednički realizirali Osnovna škola Veruda, Škola za odgoj i obrazovanje i Udruga Art studio. Riječ je o završnom ciklusu uspješno provedenih radionica putem kojih su se u prvom polugodištu školske 2017./2018. godine u udruzi Art studio družili, zabavljali i stvarali učenici Osnovne škole Veruda i Škole za odgoj i obrazovanje Pula.

Otvaranju izložbe prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je izrazila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima projekta te je dodala kako će Grad Pula uvijek i rado podržavati vrijedne projekte koje u konačnici doprinose razvoju lokalne zajednice.

A čitava priča započela je još 2009. godine radionicama u kojima su sudjelovala djeca iz Osnovne škole Kaštanjer i učenici s teškoćama u razvoju iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula. Zaredale su se zatim škole Stoja, Centar, Monte Zaro, Veli Vrh, Tone Peruška, Vidikovac i Šijana. Radionice rado pohađaju sva djeca, druže se, međusobno upoznaju, pomažu, zajedno kreativno izražavaju i provode svoje slobodno vrijeme.

Učenici Osnovne škole Veruda, pod vodstvom nastavnice likovne kulture Korane Lukić Šuran, rado su dolazili na radionice, pružili ruku prijateljstva djeci iz druge škole, a učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula, predvođeni defektologinjom Sandom Švraka, itekako su znali i željeli uzvratiti. Voditelju radionice Igoru Fabrisu ove se godine pridružila i članica Udruge Vesna Jaklin Pantić koja je svojim znanjem i iskusnim metodičkim pristupom s djecom uspjela odraditi zahtjevnu tehniku batika. Svima im je i ove godine od neophodne pomoći bio volonter Centra za inkluziju i podršku u zajednici Jadran Balenović koji je uvijek bio pri ruci kada ga polaznici ili voditelji trebaju. Radionice projekta Zajedno uvijek su interesantne volonterima pa su im se ove godine pridružile i volonterke Lejla Jahja, Victoria Ibrahimović i Zuljfi Omanović.

Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja 2018. godine. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter