Učenici pokazali svoje umijeće uz glazbu i ples

Učenici i učitelji svirali su zajedno
Učenici i učitelji svirali su zajedno

Dosadašnjim koncertima učenika i učitelja labinske Umjetničke škole Matka Brajše Rašana sada se kao jedan od uspjeha zasigurno može pribrojiti i svečani koncert povodom Dana škole, koji se održao preksinoć u prepunoj dvorani labinskoga kina.

Ravnateljica škole Melita Lasek Satterwhite, kratko se osvrnula na dosadašnji rad, zahvalila svima koji na bilo koji način pomažu i podržavaju rad škole, te posebno pohvalila sve učenike i učitelje na njihovom trudu i radu te izvrsnim rezultatima.

Priča notama

U ime Grada Labina prisutnima se obratila Marija Kadoić Balaško, pročelnica za proračun, financije i društvene djelatnosti, čestitavši svim učenicima i djelatnicima škole njihov dan, uz želje da novim uspjesima, dobrim rezultatima i koncertima i dalje ustraju kao bitan promotor grada.

Potom su učenici "nastavili priču notama" i dali riječ glazbi.

"Veselom zabavom patkica i patuljčića" predstavile su se i najmlađe polaznice plesne igraonice iz Labina i Lovrana, a već razdraganu publiku potom su dinamičnim rock'n'rollom oduševile učenice suvremenog plesa, pod vodstvom učitelja Vitalija Kloka. U a cappella izvedbi dobro uvježbanog pjevačkog zbora pod ravnanjem Diane Macan, dvoranom se zaorila "Naranča", pjesma posebnog gosta Elvisa Stanića, koja svoju popularnost zahvaljuje etno-projektu hrvatske vokalne grupe Putokazi.

U nastavku koncerta, u kojemu je svaki slušatelj doista mogao pronaći nešto za sebe, učenici su svoje umijeće pokazali u različitim instrumentalnim i vokalno-instrumentalnim sastavima. Naime, dobro promišljenom koncepcijom od samoga je početka stavljen naglasak na skupno muziciranje kao neizostavnu sastavnicu glazbene naobrazbe, te je cijeli program predstavljao upravo ovakav oblik muziciranja filmske glazbe, evergreena i jazza.

Kao pravi profesionalci

Vrijedni su učenici pokazali kako uspješno kroče kroz još jednu školsku godinu. Tako smo u aranžmanu Silvana Kalagaca imali prilike čuti Gudački komorni ansambl u izvedbi teme iz "Zvjezdanih ratova" Johna Williamsa. Koreografiranom izvedbom pjesme "Kud plovi ovaj brod", čiji je refren uvijek ugodno čuti, u izvedbi Ana Paole Musizza, vokalne skupine i eMBeR banda Područnog odjela Buzet, pod ravnanjem Nikole Lovrinića, vratili smo se u sedamdesete, gdje smo se i zadržali Eaglesovim "Hotelom California" u izvedbi Rafaela Santaleze i orkestra gitara, za koji je aranžman priredio Petar Koroljević.

Da ovi mladi umjetnici mogu svirati, pjevati i plesati kao pravi profesionalci dokazali su i članovi Combo banda iz Područnog odjela Lovran, koje je za nastup pripremio Tonči Trinajstić. Udahnuvši im tako dodatnu snagu, valja također istaknuti da su dobar dio ovih učeničkih izvedbi svojim muziciranjem upotpunili i učitelji škole. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter