Ucenici OŠ Veli Vrh više nece na nastavu u grad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ucenici osnovne škole Veli Vrh više nece putovati na nastavu u OŠ Centar. Naime, Grad je zakupio prostor na Velom Vrhu u kojem ce se urediti ucionice.

To je receno na konferenciji za novinare koju su sazvali gradonacelnik Pule Boris Miletic i njegovi suradnici, a tema je bila rebalans gradskog proracuna, kojim ce proracun biti smanjen za nešto više od 100 milijuna, ili 21 posto.

"Medutim, necemo odustati od tih kapitalnih projekata jer smo za ovu godinu mi osigurali sredstva za nesmetan rad investitora na novoj školi na Velom Vrhu, dok ce na zaobilaznici doci u pitanje tek poštivanje zacrtane dinamike radova", rekao je Miletic novinarima.

Na pitanje novinara o dinamici izgradnje nove škole Veli Vrh, nadležni procelnik Nevio Prenc rekao je da je gradilište uredeno, prikljucci potrebni za gradilište spojeni su prije dva dana, a planom uredenja gradilišta predvideno je i rušenje nekoliko stabala te su trenutno u fazi ishodovanja odobrenja tog rušenja.

Planiran dovršetak radova i dalje ostaje kolovoz 2010. godine. Za planirano rušenje sportske dvorane bilo je nužno raseliti dio knjižne grade, što je ucinjeno, dok je sportska oprema dogovorno dana na korištenje Osnovnoj školi Stoja.


Podijeli: Facebook Twiter