Ucenici kao profesori i obrnuto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ucenici pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u srijedu su, jedanaesti put zaredom, zamijenili profesore i strucno osoblje svoje škole. Naime, jednom godišnje u ovoj se srednjoj školi provodi projekt "Na naš nacin" u sklopu kojeg ucenici preuzimaju uloge profesora, ravnatelja, tajnice, kucnog majstora i ostalog osoblja. Projekt organizira i koordinira Vijece ucenika škole, a profesori nadgledaju i pomažu u pripremi i realizaciji projekta.

U ovogodišnji projekt "Na naš nacin" aktivno su se, preuzevši uloge zaposlenika škole, ukljucila 144 ucenika, a drugi su i taj dan ostali ucenici. Njima su se u klupama pridružili profesori prateci da se nastava strucno i nesmetano odvija.

U školi je u prijepodnevnim satima vladala posve uobicajena slika. Nastava u razredima, a po hodnicima i u zbornici nekoliko ucenika koji su preuzeli uloge "profesora". U referadi, od ravnateljeva ureda referentica-ucenica Katja Sirotic caska s tajnicom-ucenicom Emanuelom Šišovic. Uto se pojavljuje ravnatelj-ucenik Marko Božac i pita je li sve u redu. Referentica odgovara kako je malo problema bilo ujutro dok se profesori nisu snašli s rasporedom, ali sada sve štima.

Ljubazni ravnatelj proveo nas je kroz školu da vidimo kako ucenici izvode nastavu. Zastali smo u kabinetu kemije u kojem je predavanje držao profesor-ucenik Romeo Flego, a prof. Marija Valešic-Herljevic iz prikrajka je pratila nastavu. Flego kojem je, kako kaže, to novo zanimljivo i dragocjeno iskustvo, dobro se pripremio za predavanje, dodala je prof. Valešic-Herljevic.

Na isti se nacin izvodi nastava i u drugim ucionicama, pojašnjava ravnatelj-ucenik Božac, zadovoljan svojim ulogom i njenim jednodnevnim ostvarenjem.


Podijeli: Facebook Twiter