Učenici i ove godine darovali božićne jaslice

Sredozemna medvjedica u Vrsaru
Sredozemna medvjedica u Vrsaru

Učenici Osnovne škole Tone Peruška, već tradicionalno, darovali su i ove godine božićne jaslice korisnicima doma Vila Maria gdje ih je ravnateljica Vesna Sperath, zajedno sa svojim kolegicama i kolegama, lijepo ugostila i počastila. Župnik iz pulske župe sv. Ivana Krstitelja fra Đuro Hontić blagoslovio je jaslice te su se svi zajedno pomolili i zapjevali.

Kako doznajemo, učenici koji pohađaju tehničku grupu koju vodi učiteljica tehničke kulture Natalia Carraro, svake godine u prvom polugodištu izrađuju božićne jaslice koje desetak dana budu izložene ispod bora u hodniku škole, a zatim ih poklanjaju.

Ove godine su i okitili bor u školi s više od 50 raznih figurica od gipsa (anđeli, roboti, svijeće, ...) koje je izradio učenik 8a razreda Nikola Zubonja. Advent su obilježavali tako što su učenici 8a razreda napravili adventski vijenac oko bunara u zajedničkom dvorištu škole i učeničkog doma, na način da su svaki petak "palili" svijeću za koju su sami izrezali i napravili "vatru" od šper ploče.

Vrijedni učenici su Lucija Peršić, Frančeska Gojani, Karla Svetić, Anamarija Moslavac, Dominik Vrbanec Strgar i Nikola Zubonja. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter