Učenici će u novu školu u Žbandaju krenuti već u rujnu

Škola u Žbandaju
Škola u Žbandaju

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić i predsjednik Uprave tvrtke Radnik iz Križevaca Mirko Habijanec potpisali su jučer u gradskoj upravi ugovor za rekonstrukciju i dogradnju osnovne škole u Žbandaju, koja će, kako je istaknuto, biti gotova u rujnu ove godine, pred početak školske godine 2017./2018.

Ponuda tog poduzeća bila je najbolja od osam pristiglih na javnom natječaju objavljenom krajem siječnja, od čega je bilo pet valjanih. Vrijednost radova prema ugovoru jest 7,6 milijuna kuna bez PDV-a. Pristigle ponude vrednovale su se po dva kriterija – cijeni i roku izgradnje, pri čemu je najpovoljnija bila ona Radnika. Nova školska zgrada podignut će se na mjestu stare, već srušene škole u centru Žbandaja i imat će površinu od oko tisuću kvadrata. Bit će namijenjena za stotinjak učenika od prvog do četvrtog razreda. Kako je istaknuto na potpisivanju, nova će škola imati četiri učionice, medijateku, kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i sanitarne čvorove, a uz nju sagradit će se i manja sportska dvorana površine oko 200 četvornih metara, te petnaestak parkirnih mjesta. Radovi počinju po potpisivanju ugovora, a rok za izvođenje je 150 dana.

- Nova škola namijenjena je ponajprije učenicima iz Mjesnog odbora Žbandaj, koji je jedan od naših najbrže rastućih s puno djece. Bit će to područna škola za oko stotinu djece, a već ih danas u tom mjesnom odboru ima osamdesetak. Zahvaljujem se svima koji su se javili na naš natječaj i radujem se da je tvrtka Radnik iz Križevaca. Oni su velika renomirana građevinska firma i sigurni smo da će napraviti svoj posao u roku i kvalitetno. Svi učenici iz Žbandaja s novom školskom godinom u rujnu krenut će u novu školu, rekao je gradonačelnik.

Predsjednik Uprave Radnika Habijanec istaknuo je kako su već prisutni u Istri, a trenutno najviše grade diljem Jadrana na privatnim i javnim investicijama. Dodao je kako im je prioritet da djeca krenu u novu školu u rujnu, pa će stoga pri gradnji koristiti resurse i kooperante u Istri, što će biti njihov doprinos zajednici. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenici gradonačelnika Loris Peršurić i Nadia Štifanić Dobrilović, predsjednik Gradskog vijeća i MO-a Žbandaj Adriano Jakus, te Mario Biljan, član Uprave Radnika. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter