Učenice pulske Lipe opet osvajaju europska odličja

Elena i Lea uspješne u Italiji (V. BEGIĆ)
Elena i Lea uspješne u Italiji (V. BEGIĆ)

Učenici pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu opet su postigli vrlo dobre rezultate na prestižnom međunarodnom natjecanju koje je u organizaciji Europske asocijacije hotelijerskih i turističkih škola (AEHT) održano prije nekoliko dana u poznatom talijanskom ljetovalištu Giulianova u regiji Abruzzo.

Elena Glavinić, učenica trećeg razreda hotelijersko-turističkog usmjerenja, osvojila je drugo mjesto u recepcijskom poslovanju na engleskom jeziku, a uz srebrnu plaketu dobila je i vaučer za četiri polupansiona u Grand Hotelu Don Juan za dvije osobe. Maturantica istoga usmjerenja Lea Bratović izvanredno je prezentirala turistički štand na engleskom jeziku.

Elena je kao zadatak imala riješiti jednu tešku situaciju na recepciji.

- Zadatak je bio rješavanje hitne situacije na recepciji. Telefonsko buđenje je zakazalo, gospođa je zakasnila na avion i nije imala drugi let do željene destinacije. Tada sam ja trebala pokazati snalažljivost i pronaći način da dođe do željene destinacije, veli Elena, koja namjerava upisati u Rijeci poslovanje na engleskom jeziku.

Njezina mentorica Vedrana Brajković ističe da je Elena vrlo profesionalno i vješto riješila zadanu situaciju na recepciji te se istaknula izvrsnim poznavanjem struke i stranog jezika, kako u pisanom, tako i u usmenom dijelu natjecanja.

Maturantica Lea Bratović prezentirala je turistički štand, a tema ovogodišnjeg natjecanja bila je uloga kinematografije u turističkoj promidžbi grada, što je bila izvrsna prilika da se Pula predstavi u svojem punom sjaju kao filmski grad.

- Pulski štand osmišljen je na temu "Film pod zvijezdama", bio je postavljen u središnjoj ulici grada, a Lea je uz pomoć Eleninih režiserskih uputa i filmske klape oduševila međunarodni žiri, veli profesorica Brajković.

Lea ističe da su mnogi od prolaznika čuli za pulski filmski festival, neki su već bili u Puli i oduševljeni su tom manifestacijom, a ona im je kazala da će ove godine biti posebno svečano i zanimljivo. Još je neodlučna što upisati nakon mature, a među željama joj je i studij Kulture i turizma.

Učenice je promidžbenim materijalima opskrbila pulska Turistička zajednica te Pula Film Festival. Mentorice su im, uz profesoricu Brajković, bile i profesorice Irena Brkljačić i Vesna Radetić. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter