Ubrzati radove na šijanskom rotoru

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Iako su u nekoliko navrata mjerodavni već opovrgavali glasine da su zapeli radovi na rotoru u Šijani, one ne jenjavaju. Jučer smo  čuli da je kompletna projektna dokumentacija izgradnje kružnog toka vraćena na početak zbog nepodudarnosti sa stanjem na terenu, te da rotor neće biti izgrađen barem do jeseni, ako ne do svibnja 2014. godine.

U par navrata o rotoru smo razgovarali s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damirom Prhatom, te Ivanom Davidovićem, predstavnikom pulske ispostave Hrvatskih cesta, koje su nositelj kapitalnog projekta za Pulu. Oba sugovornika su takve glasine i jučer odbacili.

- Koliko sam upoznat, projektna dokumentacija se uredno isporučuje, a sad, hoće li biti rotor zgotovljen u rečenom roku, to treba pitati Hrvatske ceste. Moguće je da završetak bude prolongiran, a definitivno je da će izvođači morati ubrzati radove. Riječ je o tvrtkama koje su itekako sposobne i koje mogu raditi 24 sata na dan, odnosno u tri smjene i sposobne su odraditi posao, kaže pročelnik Prhat.

Davidović nam je i jučer decidirano ponovio da nema govora o značajno neusklađenoj projektnoj dokumentaciji, već o komunalnim instalacijama koje se nalaze na području, te je ponovio da vremenski uvjeti nisu išli na ruku izvođačima zbog blatnjavog terena.

- Kao što sam već rekao, određenih problema bilo je jer na području prolaze sve glavne komunalne instalacije. Od glavnog plinovoda, optičkih kablova tri operatera, oborinska i fekalna odvodnja, magistralni vodovod i stoga su se pojavila određena odstupanja od podataka koja smo imali. Kad smo detektirali probleme projekti su se djelomično izmijenili, ali sve je odavno usklađeno i projekt se normalno nastavlja, istaknuo je.

Upitan hoće li uspjeti okončati izgradnju u roku, dakle do 1. lipnja, Davidović ističe da će se intenzitet radova toliko pojačati da će se učiniti sve da turističku sezonu Pula dočeka s novim prometnim ulazom u grad.

- Sve ćemo učiniti da, uz svu problematiku i nepovoljne vremenske uvjete, radovi krenu "punom parom". Rok ovog projekta je iznimno kratak, pogotovo kad na projekt utječu prije navedena odstupanja, ali radove izvode vrhunski izvođači koji će sve napraviti da se ispoštuju rokovi izgradnje, zaključio je Davidović. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter