Ubrzajte metabolizam i smršavite!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Metabolizam vam može pomoci u brzom gubitku kilograma, i to bez puno muke. Potrebno je samo unijeti odredene promjene u prehranu. Sigurno poznajete osobu koja ima brz metabolizam i upravo zahvaljujuci tome uvijek ima savršenu tjelesnu masu. Umjesto da joj zavidite na tom daru prirode, koncentrirajte se na svoj metabolizam i pomozite mu da se ubrza.

Povremene dijete nece dati dugorocne rezultate, naprotiv. Ako želite dugo uživati u vitkom i zdravom tijelu, morate promijeniti nacin prehrane, ali i uvesti tjelovježbu u svoju svakodnevicu. Drugog nacina nema. Mi vam donosimo nekoliko prijedloga s kojim promjenama krenuti.



Dorucak, dorucak i dorucak

Još niste naucili da je dorucak najvažniji obrok u danu? Dorucak je obavezan, i to u prvih sat vremena nakon budenja.  Možete se obilno pocastiti, a izbor je na vama. Preporucuje se voce, žitne pahuljice, ali i jaja, koja daju energiju. Ovaj objed nema kalorijskih granica. Sve cete ionako tijekom dana potrošiti.



Mlijecni proizvodi su obavezni

Iako ima onih koji zagovaraju izbacivanje mlijecnih proizvoda iz prehrane, vrhunski nutricionisti to nikako ne savjetuju. Znanstveno je dokazano da su mršaviji ljudi oni koji redovito konzumiraju mlijecne proizvode. I sami znate da su to zdravi proizvodi koji sadrže kalcij, a upravo on potice brže sagorijevanje masti. Rezultat toga je gubitak kilograma. Ne smijemo zaboraviti i da mlijecni proizvodi blagotvorno djeluju na zdravlje mišica.



Ništa bez proteina

Znate li što usporava metabolizam? Nedostatak proteina. Nemojte stoga svome organizmu priuštiti dan bez proteina. Nutricionisti kažu da bi proteine trebao sadržavati svaki obrok, a preporuka je da se kolicina proteina krece od 40 do 60 grama. Drugim rijecima, pocastite svoj organizam ribom i mahunarkama, a zdrav izvor proteina nalazi se i u jajima, soji i piletini.

Omega-3 masne kiseline sve ubrzavaju

Baš kao i proteini, za organizam su neizostavne i omega-3 masne kiseline. I one pozitivno djeluju na metabolizam te ga ubrzavaju. Preporucena dnevna doza ovih dobrih masnoca je oko cetiri grama. Omega-3 masne kiseline nalaze se u sjemenkama lana i orasima, grahu, soji, maslinovom ulju, bundevama i ribi.


Podijeli: Facebook Twiter