Ubojstvo u Pinezicima: Bicicu jednomjesecni pritvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Alenu Bicicu, 27-godišnjaku iz Pinezica osumnjicenom za ubojstvo Denisa Radolovica (29) iz Marcane, sudac istrage Županijskog suda u Puli na prijedlog Državnog odvjetništva odredio je jednomjesecni istražni zatvor, izvijestila je glasnogovornica Županijskog suda u Puli Edvina Draguzet.

Bicica, koji se sada nalazi u pulskom zatvoru, sumnjici se za ubojstvo prijatelja Radolovica protekle subote oko 13.30 sati kada ga je, kako je izvijestio Valter Opašic iz PU istarske, u garaži obiteljske kuce u Pinezicima kod Marcane najprije udario komadom drveta po glavi, a potom ga više puta nožem ubo u tijelo.

Bicic je uhicen u Pinezicima neposredno nakon ubojstva te je odveden na kriminalisticko istraživanje u pulsku policijsku postaju nakon kojega je u nedjelju oko 17 sati prepracen sucu istrage.

Opašic medutim nije precizirao je li komad drveta nekakva letva, palica ili grana, a nije govorio niti o velicini noža kojim je Bicic izbo prijatelja. No prema informacijama koje smo dobili neposredno nakon ubojstva, radilo se o vecem nožu kojim je Radolovicu naneseno tridesetak rana od kojih je preminuo.

Prema dosadašnjim službenim i neslužbenim informacijama, u garaži obiteljske kuce Bicicevih roditelja u subotu oko 13.30 sati Bicic je iz istražiteljima još uvijek nepoznatog razloga udario prijatelja po glavi drvenim predmetom, trideset ga puta ubo nožem po vratu i prsima, a onda na obližnjoj parceli navodno pokušao samoubojstvo.

Prema nekim informacijama odmah nakon krvavog zlocina Bicic je ocu rekao da je ubio Denisa te je u Pinezice stigla policija koja ga je uhitila i odvela u Pulu na obradu. No i nakon kriminalistickog istraživanja i izlaska pred suca istrage motiv ubojstva ostao je nerazjašnjen.

Ocevid zlocina u Pinezicima uz policiju je u subotu obavila i zamjenica županijske državne odvjetnice Mirjana Zenzerovic koja je od suca istrage tražila da se Bicicu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter