Ubojstvo u Alpama: Biciklist žrtva ili meta?

Istraga ubojstva u francuskim Alpama
Istraga ubojstva u francuskim Alpama

Sylvaina Molliera najprije se smatralo samo kolateralnom žrtvom okrutnog ubojstva gotovo cijele britanske obitelji al-Hilli u mjestu Chevaline u francuskim Alpama. Tezu o tome da je prava meta atentatora bio upravo Mollier jučer je obznanio šef istraživačkog tima Vinnemann.

Četrdesetpetogodišnji Mollier zaposlenik je u nuklearnoj industriji, a da se istraga okreće prema njemu, dalo se naslutiti prema načinu na koji je obavljen privremeni pokop. Mollier je,naime unatoč izričitoj želji obitelji da ga se kremira, privremeno pokopan, i to na neradni dan u potpunoj tišini, uz prisustvo svega tridesetak najbližih članova obitelji.

Moguće je stoga da će se zatražiti njegova obdukcija. Uz to francuski policajci, kako prenose mediji, sumnjaju da je nesretni biciklist vodio dvostrukiživot. Mollier je radio za Cezus, podružnicu Areva Grupe koja je specijalizirana za izradu spremnika za nuklearno gorivo. Iz prvog braka imao je dvojicu sinova tinejdžerske dobi.

U vrijeme ubojstva Mollier je bio na očinskom dopustu budući da je upravo dobio treće dijete, sa svojom drugom suprugom. Slobodno vrijeme je većinom provodio upravo u vožnjama biciklom.

Do sada je istraga bila koncentrirana na Saada al-Hillija, 50-godišnjeg aeroinženjera, koji je prije desetak dana brutalno ubijen zajedno sa suprugom i punicom. Napad su preživjele samonjegove dvije kćeri Zainab (7) i Zeena (4). Policija ih i dalje štiti, obje su vraćene u Britaniju i nalaze se na tajnoj lokaciji.

Zainab se tretira kao ključni svjedok, jer je vidjela ubojicu i preživjela njegov napad, dok mlađa Zeena ništa nije vidjela jer je bila skrivena ispod majčinih nogu u autu. Zainab je nedavno otpuštena iz dječje bolnice u Grenobleu, a zbog njezinog zdravstvenog stanja policija je još nije ispitala. (G. JEZDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter