Ubojstvo u Adriaticu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Tajna Adriatica" naziv je ovogodišnje krimi-predstave - gastro-scenskog dogadaja u sklopu ciklusa "Tajanstvene vecere" koji je lani u suradnji s Umjetnickom akademijom iz Osijeka pokrenula hotelijerska kuca Maistra - koja je u povodu Valentinova održana tijeom vikenda u restoranu rovinjskog hotela Adriatic.

Nesvakidašnja vecera, u kojoj uz glumce u otkrivanju ubojstva sudjeluju i gosti, i ove je godine privukla velik broj ljubitelja dobre hrane i krimica.

Gastro-scensko dogadanje pripremalo se pod vodstvom Roberta Raponje, a tri veceri zaredom studenti druge i cetvrte godine osjecke akademije i osoblje hotela uklopili su u veceru pricu koja završava ubojstvom i istragom zlocina. Zadatak gostiju bio je razotkriti ubojicu putem indicija iz glumackih sekvenci, koje su se izmjenjivale uz sljedove jela.

Mlada glumacka skupina - Aljoša Cepl, Katarina Baban, Petra Blaškovic, Selma Mehic, Nenad Pavlovic, Franjo Toncinic i Domagoj Mrkonjic odigrali su tijekom veceri i prizore iz poznatih kazališnih komada - Molierovog "Mizantropa", Goldonijevih "Zaljubljenika" te isjecke iz života Casanove.

Svaka od tri uzastopne vecere imala je razlicit završetak, a intrigantnu pricu pratile su i delicije Maistrinih kuhara, koji su pripremili "tajanstveni meni" od pet sljedova. Izmedu ostalog, gosti su uživali u carpacciu od hobotnice, raviolima punjenim istarskom kobasicom, pancetom i cešnjakom te pikantnoj juhi s brancinom, kozicama i pernodom.

Scenarij predstave "Tajna Adriatica" osmislili su Robert Raponja, Tatjana Šuput i Katarina Žeravica, za režiju i koreografiju zaslužna je Maja ?urinovic, za kostime Jasmina Pacek, dok su glazbu odabrali Petra Blaškovic i Damir Rozmanic. Kao dio predstave održana je i prezentacija vina obitelji Dobravac iz Rovinja, popracena glazbom rovinjskog skladatelja Massima Brajkovica.


Podijeli: Facebook Twiter