Ubojstvo na Medulinskoj: Gordoš nevjerojatno miran

Vladimir Gordoš i njegova odvjetnica (M. SARDELIN)
Vladimir Gordoš i njegova odvjetnica (M. SARDELIN)

Na suđenju, na Županijskom sudu u Puli, Vladimiru Gordošu (50) iz Pule kojega se tereti da je iz koristoljublja ubio Aldina Pašukana (48) iz Medulina prošle godine u svibnju, svjedočilo je više policajaca, odnosno krim-tehničara o pretrazi Gordoševa stana, vozila i mopeda. Gordošu, koji je na slobodu izašao u veljači ove godine odlukom izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Puli, stavlja se na teret da je ubojstvo počinio zbog duga od 17.900 eura. U pritvoru je Gordoš proveo gotovo osam mjeseci od dana ubojstva, a sada na sud dolazi sa slobode.

Pred sutkinjom Senom Midžić Putigna svoj su iskaz dali policajci Dean Švigir, Vladimir Radić, Zoran Čop, Tomislav Krampl, Zlatko Todorić i Goran Strniščak.

- Dok smo pretraživali automobil Gordoš je stajao dva do tri metra od vozila i bio nevjerojatno miran. Kada bismo mu nešto kazali, samo je odgovarao: "Vi radite svoj posao". Znam da je bio tamo i da je bio malo udaljen od vozila. Nije bilo nikakvih problema, a mi smo ga obavještavali o onome što smo pronalazili, kazao je Todorić.

Prema optužnici Gordoša se tereti da je 13. svibnja prošle godine između 22 i 23 sata bio s Aldinom Pašukanom na Medulinskoj cesti radi nekog popravka automobila, no zapravo je Pašukana namamio radi likvidacije. Povod ubojstvu je navodno novčani dug od 17.900 eura koje Gordoš nije htio vratiti Pašukanu. Na mjestu gdje su se našli, Gordoš je prišao Pašukanu, koji se nalazio u land roveru, i pucao mu u glavu. Mrvo tijelo je pronađeno nekoliko sati kasnije, a po Gordoša je policija došla u jutarnjim satima kada je na Medulinskoj već bio započeo očevid. (Mateo SARDELIN)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter