Ubojstvo bikera: Svjedoci zaboravili što se dogodilo

Igor Ilić i Primož Požun (M. SARDELIN)
Igor Ilić i Primož Požun (M. SARDELIN)

Na Županijskom sudu u Puli obrana je o okolnostima tučnjave u kojoj je zbog uboda nožem preminuo Aleksandar Vidnjević iz Poreča, u srpnju prošle godine na moto susretu Indiansa u Santa Marini kod Vabrige, jučer ispitala svjedoka Nikolu Macuku te Antonija Mazarekića.

Za ubojstvo se sudi Adnenu Budimoviću (26) iz Ljubljane, a Igoru Iliću (32) iz Jesenica i Primožu Požunu (29) iz Krškog sudi se za sudjelovanje u tučnjavi. Požun i Ilić suđenje prate sa slobode, a Budimovića na rasprave dovode iz pritvora.

- Do napada sam bio opušten i pio sam pivo. Koncentrirao sam se kada sam napadnut i vidio da mi je život ugrožen te sam se branio. Požuna sam povezao kao napadača na mene kada su nam u porečkoj policiji uspoređivali ugrize, a Adnena prije toga, odnosno kada su ga Indiansi izbacili iz kampa, kada je došla policija. Ako sam u istrazi rekao da su Indiansi policiji dali torbe i noževe, valjda je tako, kazao je Macuka.

Mazarekić je potvrdio dijelove Macukina iskaza. O tučnjavi nije mogao iskazivati jer se zbog protoka vremena ne sjeća, a te je večeri, rekao je, i bio pripit. Trojice okrivljenika se ne sjeća, prvi puta ih je vidio na sudu, odnosno prekjučer. Nije vidio tko ga je gurnuo, ali je vidio da se Macuka tuče s muškom osobom duže plave kose.

Njega je odgurnula jedna osoba koja je došla iz pravca šanka ili grupe motorista dok je stajao. Tijekom sukoba je, dok se Macuka tukao u moru, čuo da Vidnjević nešto govori, ali ne i što. U iskazu u srpnju rekao je da je Vidnjević kazao: "Stani, j..… ću ti mater". Toga dijela se na sudu prisjetio, ali nije znao je li Vidnjević to kazao ljutito. No, nije mogao potvrditi je li se Vidnjević s nekim svađao ili tukao. (M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter