Ubojita Christine na istarskim ulicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istru su jučer posjetili, u sklopu dvodnevnog boravka u Opatiji, vlasnici, vozači i suvozači starih limenih ljubimaca iz Engleske. Trideset i dvaoldtimera na proputovanju su Slovenijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom. Replika auta iz kultnog horor filma "Christine", snimljenog prema noveli Stephena Kinga, krstarila je i Opatijom. Oldtimer marke plymouth fury iz 1958. godine zaustavljao je mnoge poglede, što je uočio i njegov vlasnik, Velšanin John John.

"Auto sam kupio pred godinu i pol dana. Od trenutka kada sam ga vidio u filmu, bio je moja skrivena želja. Prošle sam godine u njemu tri tjedna putovao Italijom, ove smo godine izabrali Hrvatsku, a dogodine planiramo napraviti turu po Italiji i Švicarskoj. U Hrvatskoj sam prvi puta i zaista je zemlja prelijepa, rekao je John John dok je pozirao pored svog automobila koji je, prema Kingu, bio uklet. Organizator putovanja Ian Glass iz britanske agencije Country Lane Tours stigao je u najmanjem automobilu koji za njega ima i emotivnu vrijednost.

"Moj je djed kupio ovaj automobil 1965. i postao njegov drugi vlasnik. Vozio ga je do kraja života, do svoje 92. godine. Potom je jedno vrijeme bio u garaži, a onda sam ga odlučio srediti i danas ovaj mali motor postiže brzinu od 60 milja na sat." Najstariji automobil među 32 oldtimera je jaguar iz 1938. godine. (M. KIRIGIN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter