Ubojici žene iz Omiša 15 godina zatvora


Na splitskome Županijskom sudu Milan Kalajžić (62) nepravomoćno je osuđen na 15 godina zatvora i obvezno psihijatrijsko liječenje zbog ubojstva Nataše Božić (37) u kolovozu 2011. u Omišu.

Kalajžić je ušao u ženin stan i ubio je iz lovačke puške hicem u prsa pred dvojicom sinova. Odmah nakon toga pucao si je u bradu, ali je preživio unatoč teškim ozljedama. Državno odvjetništvo zatražilo je dugotrajnu zatvorsku kaznu zatvora zato što je ubojstvo počinjeno iz niskih pobuda, a branitelj optuženoga tvrdio je suprotno - da nije riječ o teškom ubojstvu.

Psihijatrica je tijekom sudskog postupka procijenila da je Kalajžić bio smanjeno ubrojiv, ali sutkinja Katja Blaće na to je odgovorila kako je dobro znao što radi. Kalajžić je nepravomoćno osuđen jer je krajem kolovoza prošle godine rano poslijepodne pod utjecajem alkohola s pištoljem za stoku došao pred ulaz zgrade u Omišu u kojoj je sa sinovima u dobi od 13 i 18 godina živjela Nataša Božić.

Prije toga Kalajžić je Tanji Božić slao poruke da će se ubiti, a zbog svega je intervenirala policija koja ga je poslije kratkog razgovora pustila kući. Nekoliko sati poslije Kalajžić je opet došao, ovaj put s lovačkom puškom promjera 12,7 milimetara. Nogom je razbio vrata stana, ušao, ženi na prsa prislonio pušku i ubio je, a zatim je si je pucao u bradu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter