Ubojici prostitutki doživotna robija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je priznao ubojstva triju žena koje su radile kao prostitutke u sjevernoj Engleskoj, Stephen Griffiths, 40-godišnji student kriminalistike koji je samog sebe prozvao Kanibalom sa Samostrelom, osuden je u utorak na sudu u Leedsu na doživotni zatvor.

Griffiths, opsjednut serijskim ubojicama, ujutro je na sudu rekao da se osjeca krivim za ubojstva Suzanne Blamires (36), Shelley Armitage (31) i Susan Rushworth (43) u svojoj kuci u Bradfordu, koju je, po vlastitom priznanju, pretvorio u "klaonicu".

Svoju prvu žrtvu, Suzanne Blamires, ubio je u svibnju ove godine samostrelom i potom je raskomadao. Cak 81 razlicit dio njezina tijela pronaden je u rijeci Aire i oko nje. Navodno je neke dijelove i pojeo. Policija je našla dokaze da ga optuži i za ubojstva drugih dviju prostitutki.

Sudac Peter Openshaw rekao je da je optuženik podvrgnut temeljitom psihijatrijskom pregledu te da je utvrdeno da je u stanju ocitovati se o krivnji. "Okolnosti tih ubojstava toliko su izopacene i monstruozne da optuženik bez dvojbe treba provesti ostatak života u zatvoru", rekao je Openshaw.

Pojedinosti s njegova sudenja vratila su u sjecanje ubojstva Yorkshirskog Trbosjeka Petera Sutcliffea, vozaca kamiona iz Bradforda, koji je 1981. osuden na doživotnu robiju zbog ubojstva 13 prostitutki na sjeveru Engleske.


Podijeli: Facebook Twiter