Ubojici djeda mjesec dana pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je oko 19 sati sudac istrage Županijskog suda u Puli Svetislav Vujic saslušao 25-godišnjeg Antonija Bernardisa iz Rovinja, osumnjicenog za ubojstvo djeda, odredio mu je jednomjesecni istražni zatvor.

- Istražni zatvor od mjesec dana odreden je kako bi državni odvjetnik mogao poduzeti daljnje dokazne radnje u cilju utvrdivanja svih okolnosti kaznenog djela. Osumnjiceniku je istražni zatvor odreden zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo, izjavio nam je sudac istrage Svetislav Vujic.

U subotu u 9.50 sati policijskim je vozilom nakon kriminalistickog istraživanja do zgrade Županijskog suda u Puli doveden 25-godišnji Antonio Bernardis iz Rovinja koji je osumnjicen da je u cetvrtak poslijepodne ubio 79-godišnjeg djeda Antonia Bernardisa.

U pratnji dvoje policajaca, odjeven u sivu vestu i trenirku, s papucama na nogama, mladic je odveden najprije na ispitivanje kod zamjenika županijskog državnog odvjetnika Eddyja Putigne. Nakon ispitivanja državni odvjetnik je tražio da se Bernardisu odredi istražni zatvor pa je osumnjicenika ispitao i sudac istrage te mu odredio pritvor.

Kriminalisticku obradu policija je nad 25-godišnjakom provodila od cetvrtka navecer kada je uhicen nekoliko sati nakon ubojstva u kuci na adresi Vijenac Franje Glavinica u Rovinju. Da se radi o nasilnoj smrti muškarca Centru 112 oko 15 sati javila je hitna pomoc, ali nije poznato tko je pozvao hitnu.

Ubijeni Brenardis živo je u prizemlju obiteljske kuce, dok je unuk živio 500-tinjak metara dalje u stanu. Na prvom katu kuce živjela je jedna od Bernardisovih kceri.

Dosad je utvrdeno da je 79-godišnji Bernardis tijekom poslijepodneva ubijen oštrim predmetom, odnosno jednim ubodom u prsa. Unuk je, prema informacijama iz policije, nakon ubojstva otišao iz kuce te je pronaden dok je u stanu u kojem je ubijen prvi profesionalni kinooperater u Rovinju još uvijek trajao ocevid.

Motiv zlocina zasad je nepoznat, a poznanici obitelji naveli su da je 25-godišnji Bernardis imao psihickih problema, zbog cega se i lijecio. (M. KOŠTA, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter