Ubojice Puljanki još na slobodi

Ubijena Radmila Marković (Arhiva)
Ubijena Radmila Marković (Arhiva)

Dvije umirovljenice skromnih primanja, Radmila Marković (78) i Koviljka Radosavljević (72), ubijene su u svojim stanovima, prva na Verudi Porat u De Franceschijevoj, a druga u centru Pule u Dobrilinoj ulici - u razmaku od dvije godine i nepuna tri mjeseca. Policija ova dva zločina ne povezuje, ali ubijene žene ipak su imale nešto zajedničkoga.

Obje su bile udovice i živjele same, od relativno skromnih mirovina, a iz njihovih stanova ubojice nisu odnijele nikakve vrijednosti. Marković je rjeđe boravila u stanu na Verudi Porat, a češće kod svog 84-godišnjeg prijatelja nedaleko od suda, a nakon što je ubijena iz njezinog je stana navodno nestala samo fotografija pokojnog supruga. Radosavljević je pak svakodnevno odlazila u šetnje s prijateljicama, a navodno nikoga nije primala u kućne posjete.  

Osobe koje su ih lišile života u njihove su domove ušle bez provaljivanja. Žene su ih ili poznavale ili su ubojice, koristeći njihovu naivnost, ušle na prijevaru. Jer, u oba su slučaja žene nađene u zaključanim stanovima, na kojima nije bilo tragova nasilnog ulaska, ali ni izlaska. U oba je slučaja motiv ubojstva je nejasan, a čak ni nakon više desetaka obavljenih razgovora i brojnih drugih radnji istražitelji nisu našli počinitelje. (Piše Marica KOŠTA)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter