Ubojica psa optužen i za krivolov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je bujska policija provela kriminalisticku obradu nad 61-godišnjakom iz mjesta Baredine Donje jer je proteklog petka zracnom puškom ubio susjedovog labradora utvrdeno je i da je pocinio kazneno djelo protuzakonitog lova.

Naime, postupajuci po dojavi 65-godišnjaka iz Buja, vlasnika galerije Tigor, da mu je susjed ubio psa, policija je utvrdila da je 8. travnja oko 19 sati 61-godišnjak s terase obiteljske kuce u Baredinama Donjim zracnom puškom upucao psa labradora koji je zajedno s njegovim psom bio u neogradenom masliniku. Nakon toga ozlijedeni pas se udaljio i ubrzo uginuo.



Zracnu pušku policija je oduzela, ali je utvrdila i da je 61-godišnjak tijekom prošle i ove godine oko svoje kuce postavio više žicanih zamki pomocu kojih je u prosincu 2010. i ožujku 2011. ulovio dvije srne. Temeljem naloga Županijskog suda u Puli pretražena je njegova kuca te je pronadeno oko 16 kilograma smrznutog srneceg mesa te više desetaka žicanih zamki.

Tako 61-godišnjaku osim optužnog prijedloga zbog držanja psa bez nadzora, koji ce biti podnijet i protiv 65-godišnjeg vlasnika ubijenog labradora, slijedi i prijava zbog prekršaja iz Zakona o oružju, ali i kaznena prijava zbog protuzakonitog lova.


Podijeli: Facebook Twiter