Ubojica mladog Porečana i dalje iza rešetaka

Aleksandra Vidnjevića slovenski motociklist usmrtio je u Santa Marini pokraj Vabrige (Mateo SARDELIN/Arhiva)
Aleksandra Vidnjevića slovenski motociklist usmrtio je u Santa Marini pokraj Vabrige (Mateo SARDELIN/Arhiva)

Slovenski državljanin Adnen Budimović (25) iz Jesenica, član motokluba El Diablo, koji je pod istragom zbog ubojstva Porečana Aleksandra Vidnjevića (25), još je u istražnom zatvoru. Igor Ilić (31) iz Jesenica, član istog motokluba, osumnjičen da je sudjelovao u tučnjavi, pušten je na slobodu uz jamčevinu od 60.000 kuna, koliko mu je odredio sudac istrage. Trećeosumnjičeni Primož Požun (28) iz Krškog, član motokluba Firestarters iz Ljubljane, za kojeg se sumnja da je bio u tučnjavi koja je rezultirala smrću mladog Porečana, nije ni bio u istražnom zatvoru već je, nakon što ga je u srpnju ispitao zamjenik županijske državne odvjetnice u Puli, pušten na slobodu.

Od glasnogovornice pulskog Županijskog državnog odvjetništva Mirjane Zenzerović doznajemo da su dokazne radnje još u tijeku te da još nije donesena meritorna državnoodvjetnička odluka, odnosno da optužnica za ubojstvo Aleksandra Vidnjevića, oca dvoje maloljetne djece, još nije podignuta.

Budimović je osumnjičen da je 8. srpnja ove godine na motosusretu kluba Indians u Santa Marini kod Vabrige dvaput nožem ubo Vidnjevića u trbuh, nakon čega je Porečan, unatoč operativnom zahvatu u pulskoj bolnici, preminuo. Do tragedije je navodno došlo oko ponoći i pol, dok se mladi Porečan u društvu nekoliko prijatelja i prijateljica zabavljao na plaži tako što su se svi prskali vodom. Navodno je Vidnjević slučajno poprskao i Budimovića pa je ovaj dohvatio nož i dvaput mu ga zario u trbuh, teško mu ozlijedivši jetra. Unatoč operaciji, Vidnjević je 12 sati nakon ranjavanja preminuo zbog teške ozljede jetara i gubitka velike količine krvi.

Budimoviću za ubojstvo prijeti kazna do 15 godina zatvora, a za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi Igor Ilić i Primož Požun mogu dobiti ili novčanu kaznu ili kaznu zatvoru do jedne godine. Nakon incidenta na motosusretu članovi Indiansa rastrčali su se po kampu u potrazi za Vidnjevićevim napadačima i uhvatili petoricu slovenskih državljana te ih zadržali do dolaska policije. Nakon kriminalističkog istraživanja, koje je provedeno i nad Z. N. (27) iz Hrasnika te I. K. (23) iz Novog Mesta, koji su također članovi motoklubova El Diablo i Firestarters, policija je njih dvojicu pustila bez kaznene prijave, dok je Budimovića, Ilića i Požuna prijavila državnom odvjetništvu.

Zbog ove tragedije Indiansi su odlučili odustati od daljnjeg organiziranja motosusreta. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter