Ubojica mlade Meksikanke još nije uhićen

Selene Macedo ubijena je na splitskom Marjanu (arhiva)
Selene Macedo ubijena je na splitskom Marjanu (arhiva)

Istragu do sada najboljeg traga u slučaju ubojstva 31-godišnje Selene Margarit Graciano Macedo već nekoliko dana zapravo je preuzela policija Srbije. Naime, po izjavama svjedoka (konobara u splitskom lokalu, bivšoj Šumici između Bačvica i Firula), tijekom kolovoza u njihov lokal dolazio je muškarac star 40-45 godina koji je nosio dres Milana s nadimkom na leđima.

Dres tog kluba s brojem 5 i nadimkom REKSI iznad je, naime, okrvavljen pronađen nedaleko tijela ubijene Meksikanke na vrhu Marjana. Svjedoci su splitskoj policiji kazali da je taj muškarac vozio škodu octaviju karavan novosadskih registracija, a otprilike u vrijeme nestanka, odnosno ubojstva djevojke, prestao je dolaziti u lokal.

Istraga dosad nije znatnije napredovala, unatoč činjenici da istražitelji imaju jedan otisak te DNK ubojice, pa je hrvatska policija pozvala u pomoć kolege iz susjedne zemlje, ne bi li pokušali doći do Novosađanina koji je nosio dres Milana i vozio metalik sivu škodu novosadskih registracija.

Iako je beogradski Blic danas javio da srbijanska policija zna identitet sumnjivca, koji je uhićen pa hrvatski i srbijanski MUP samo trebaju obaviti formalnosti i razmijeniti dokumentaciju, to se zasad demantira. Hrvatska policija tvrdi da nikakav službeni zahtjev ni informaciju o eventualnom uhićenju sumnjivca od kolega iz Srbije nije dobila, dok srbijanska policija, također službeno, negira uhićenje "Reksija", odnosno osobe koja bi bila povezana s ubojstvom Selene Macedo.

Policija je na području Novog Sada provjeravala sve vlasnike škoda octavija, pogotovo one koji su bili na ljetovanju u Hrvatskoj, kombinirajući tu pretragu s osobama koje imaju kriminalni dosje. Navodno je nekoliko osoba dovedeno u policiju na obavijesne razgovore, no tek treba utvrditi vezu s krvavim ubojstva mlade Meksikanke koja je zajedno s bratom putovala Europom, skončavši u Splitu. Definitivna potvrda bit će usporedba DNK osumnjičenog s onim pronađenim na mjestu zločina. (B. OPRIJAN ILIĆ, M. MATANA)


Podijeli: Facebook Twiter