Ubio suprugu u stanu pa tijelo bacio na ulicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugogodišnji obiteljski nasilnik u cetvrtak prijepodne mucki je ubio svoju suprugu u stanu i bacio je na ulicu, uz kante za smece, u Alfirevicevoj na zagrebackoj Volovcici. Stravican zlocin dogodio se ujutro nakon što je cijelu noc u teško pijanom stanju prebijao i maltretirao ženu dok je 13-godišnji posinak ubijene, djecak s posebnim potrebama, bio u stanu.

Urlici i zapomaganja koji su posljednjih godina dopirali iz stana u bloku s više ulaza culi su se i te noci. Policija je mrtvo tijelo s vidljivim ozljedama pronašla na ulici oko 9 sati i pocela ocevid. Identitet ubijene i ubojice ne želi potvrditi, ali ni demantirati. O detaljima još uvijek se šuti.

Neslužbeno, rijec je o 46-godišnjoj Mini Hodic i nasilniku Fejzi Hodicu, par godina starijem muškarcu koji je uhicen i nalazi se na ispitivanju u policiji. Djecak je prebacen na sigurno.

Istražitelji su pretraživali mjesto gdje je pronadena ubijena. Pretraživao se kontejner za smece, najvjerojatnije zbog predmeta kojim je žena nasmrt ozlijedena. Prema iskazima susjeda, rijec je o nesretnoj romskoj obitelji, ženi koja bi odavna otišla od muža da nema djecaka. O mališanu, voljenom posinku, jedino se i požrtvovno brinula pomajka trpeci batine od agresivnog supruga.

Živjeli su u stanu koji im je dodijelio Grad Zagreb zbog loših socijalnih prilika, u blizini pucke kuhinje. Nasilnik je skupljao staro željezo, ali bi najveci dio prihoda zapio i potrošio. Susjedstvo je u šoku i ne krije ogorcenje jer se unatoc silnim pozivima i intervencijama policije dogodilo ono najgore. Govori se cak da je mališan vidio pred svojim ocima umiranje majke.

- Taj covjek je bio gad i ništarija! Živo zlo! Obicni ljudi su ga se bojali. Policija ga je trebala odavna strpati u zatvor. Evo, sad se dogodila tragedija. Ubio je ženu, a sincica ostavio bez majke. Nebrojeno puta susjedi su zvali policiju i oni su dolazili. Ništa nije pomoglo. Zašto? Pitajte njih! Gdje su sad socijalne službe? - ogorcen je bio jedan susjed.

Ubijena žena cesto je od muža bježala kod sestre. Nekoliko tjedana provela je kod nje nakon cega se vratila u stan. Koliko god ju je muž zvao da se vrati, jedini motiv bio je djecak koji je trebao ljubav i posebnu skrb, sve ono što mu rodeni otac nije htio pružiti. Dvije sestre susrele su se prije tri dana. Bio je to njihov posljednji susret. Je li moguce da baš te kobne noci nitko od susjeda nije okrenuo broj policije? (Vanja VESIC/Novi list; snimio Ronald Goršic/Cropix)


Podijeli: Facebook Twiter