Ubio suprugu hobotnicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Južnokorejska policija uhitila je muškarca pod sumnjom da je ubio svoju životnu družicu cija se smrt prvo pripisivala gušenju dok je jela živu hobotnicu, specijalitet toga kraja, priopcio je sud u utorak koji tvrdi da ima dovoljno dokaza za umorstvo.

Nakon višemjesecne istrage, osumnjicenik kojemu je objavljeno samo prezime Kim, uhicen je u petak zbog ubojstva, dodao je Lee Geon-Tae, glavni tužitelj u gradu Incehonu, u zapadnom predgradu Seula.

Osumnjiceni Kim (31) je u travnju 2010. došao u motel u Incheonu sa svojom suprugom pošto su u obližnjem restoranu kupili dvije manje žive hobotnice. Malo poslije nazvao je recepciju i rekao da se njegova Yoon onesvijestila i da više ne diše, jer je jela hobotnicu. Šesnaest dana poslije umrla je u bolnici. U grlu joj je pronaden dio kraka hobotnice pa je smrt 24-godišnje žene pripisana gušenju. Njezino je tijelo kremirano.

No žrtvin otac je tjedan dana nakon njezine smrti otkrio da je Yoon placala životno osiguranje na 200 milijuna vona (133.300 eura) koje je glasilo na njezina životnog partnera i tada je pokrenuta istraga.

Policija sumnja da je osumnjicenik ugušio ženu hobotnicom ili jastukom.

Nakji je omanja hobotnica koja živi u korejskim i kineskim vodama. U Južnoj Koreji se jede živa, cijela ili narezana, s komadicima koji se obicno još uvijaju na tanjuru.


Podijeli: Facebook Twiter