Ubio prostitutku i o tome napisao knjigu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ubojstvo mlade nigerijske prostitutke Anthonije Egbuna možda nikada ne bi bilo riješeno da njezin ubojica nije napisao knjigu u kojoj je detaljno opisao delikt. Izbodeno tijelo djevojke pronađeno je u veljači u rijeci Po kod mjesta San Mauro Torinese, a nakon što je objavljena knjiga "Ruža i lav" čiji je autor Daniele Ughetto Piampaschet, istražitelji su, pročitavši je vrlo, brzo posložili kockice mozaika i uhitili ubojicu.
Mladi pisac-manijak završio je iza rešetaka pod optužbama za teško ubojstvo i skrnavljenje leša.

Piampaschet je autor knjige u kojoj detaljno opisuje susret s mladom nigerijskom prostitutkom koja se prodavala na potezu između Carignana i Torina, ljubavnu priču koja je krenula nakon što su se upoznali, a na koncu i ubojstvo djevojke. Prema dosadašnjim saznanjima, pisac je djevojku izbo na smrt, a zatim je njezino tijelo odbacio u rijeku, dok se u knjizi priča završava tako što ju je zadavio i potom ubio sebe hicem iz puške.

Osumnjičeni za mučko ubojstvo diplomirao je filozofiju i bio je opsjednut Afrikom te su ga privlačile upravo nigerijske prostitutke. Čak je dvije, tri i uspio izvući iz pakla prostitucije, no istražitelji su sigurni da upravo on stoji iza ubojstva.

U prilog tome idu i neki fizički dokazi, primjerice kada su od telefonskog operatera zatražili da se provjere
lokacije njegova mobitela u noći 28. studenog 2011. kada je djevojka ubijena.

Slučaj podsjeća na makedonskog novinara Vladu Taneskog čije su tekstove urednici obožavali jer su bili prepuni detalja koje je policija u interesu istrage skrivala, da bi na kraju ispalo da je on svirepi ubojica. Novinar je imao svoj tip žrtve, sve ubijene žene bile su starije, živjele su same, a radni vijek provele su radeći u državnim firmama. (Š. BRNČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter