Ubijeno 49 od 56 divljih životinja u bijegu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasti okruga Muskingum u americkoj saveznoj državi Ohiu objavile su da je u najvecoj mjeri završena potjera za egzoticnim divljim životinjama koje su pobjegle iz privatnog rezervata, javlja list The Columbus Dispatch.

Iz rezervata je pobjeglo 56 životinja. Vlasti su ih ubile 49, odnosno 18 tigrova, devet lavova, osam lavica, šest mrkih medvjeda, tri pume, dva grizlija, dva vuka i jednog babuna. Šest životinja je uhvaceno živo i prebaceno u zoološki vrt u Columbusu. Na slobodi je još negdje jedan majmun, koji takoder predstavlja opasnost jer je zaražen herpesom, rekao je šerif Matt Lutz.

Vlasnik rezervata Terry Thompson pronaden je mrtav. Vlasti kažu da je sam otvorio kaveze i pustio životinje te pocinio samoubojstvo.



Uzbuna je oglašena u utorak poslijepodne kada je policija pocela zaprimati dojave osoba koje su vidjele zvijeri kako tumaraju okolinom. Stanovnicima ruralnog dijela te americke savezne države naredeno je da ostanu u kucama, a oko rezervata je bio uspostavljen sigurnosni kordon kako bi se zaštitilo stanovništvo.

Americki TV kanal koji prati teme o prirodi izvijestio je da je velika šteta što su životinje ubijane, posebno begalski tigrovi kojih je u svijetu preostalo tek oko 1.400. jedan zoolog je kazao da je postojala opcija da se životinje pokušaju uspavati, ali da je to bilo vrlo teško izvesti u mraku i vrlo opasno za policajce i druge ljude koji se nadu u blizini. (Hina, BBC)


Podijeli: Facebook Twiter